*Gaziantepspor herkesindir. Vali, Emniyet Müdürü, Belediye Başkanları desteklerini bekliyoruz. En küçüğünden en büyüğüne desteğe muhtacız. Yenilmeyecek takım yoktur

*Bu sene 15 maçımız kaldı. 15 maçta yönetim olarak biz ilk 7'de bitirme hedefi koyduk. Bizim 1 yıllık UEFA cezamız var. Bu cezanın bu sene kalkmasını istiyoruz.

*Şu anda futbolcuların üzerinde olumlu psikoloji var. Herkes alacağını aldı. Herkes mutlu. Bizde alacaklarını verdiğimiz zaman onlardan söz aldık.

*Gerçekten Gaziantepspor'un Bursaspor'dan eksiği yoktur. Gaziantep halkının Bursa halkından farkı yoktur. Biz neden 6’ncı şampiyonluğu alan takım olmayalım

Hazıran’a kadar stent taktık

26 Ocak tarihinde yapılan mali kongrenin ardından yönetim kuruluna seçilen ve ardından As Başkanlık görevine getirilen iş adamı Abdulhadi Çelik, Gaziantepspor’un Haziran seçimine kadar kalbine stent taktıklarını söyledi.

Gaziantepspor’un darboğazın içinde olduğunu ve göreve geldikten sonra yeni yönetimin acilen gerekli müdahalelerde bulunduğunu belirten Çelik, UEFA’da bulunan bir yıllık men cezasını bu sezon tamamlamak istediklerini kaydetti.Gaziantepspor’un şehirle barışık olması gerektiğini açıklayan Çelik, her kulübün borcunun olduğunu mevcut sıkıntıları yönetim olarak elbirliğiyle çözeceklerini ifade etti. Abdulhadi Çelik gazetemiz spor sorumlusu Muharrem Türkoğlu’nun sorularını yanıtlarken, Gaziantepspor’un güzel günler göreceği müjdesini verdi.

SEVEREK KABUL ETTİM

Gaziantep’te 21 yıldan beri ikamet ettiğini söyleyen Gaziantepspor As Başkanı Abdulhaki Çelik, “ 21 yıl içinde 3 büyük takımı tutuyorduk. Bende Fenerbahçeliydim. Fener maçlarına giderdim. Ondan sonra sempati oluştu Gaziantepspor'a. Arkadaşlarımız vardı. Bir sürü doğulu hemşerimiz vardı. İçimize heves girdi kısmet bugüne oldu. Kulüp bir darboğaza girdi. Şehirde yeni oluşum oldu. Bizde destek verdik Ama başarıya ulaşamadı. Kimden kaynaklandığını bilmiyorum. Herkes kendi tarafını söylüyor. İki tarafta haklı olabilir. Bize de teklif geldi ve severek kabul ettim. Bizde bu şehrin bir ferdi olarak kabul ettik ve girdik. Bizi asbaşkan olarak görmek istediler. En iyisi şekilde bu görevi temsil etmeye çalışacağız” dedi.

UEFA CEZASINI TAMAMLAYACAĞIZ

Yeni oluşan yönetimin 6 aylık bir süreliğine göreve geldiğini aktaran Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Olağan kongremiz 6'ıncı ayda. Bu darboğazda stent taktık. Hani bir insan kalp krizi geçirirse önce anjiyo yapıyorlar. Sonra duruma bakarak stent takıyorlar. Sonra ameliyat tarihi oluşturuyorlar. Şimdi bu sene 15 maçımız kaldı. 15 maçta yönetim olarak biz ilk 7'de bitirme hedefi koyduk. Bizim 1 yıllık UEFA cezamız var. Bu cezanın bu sene kalkmasını istiyoruz. İnşallah bu sene ilk 7'yi hedefliyoruz. Darboğaza gelirse de tüm yönetim üzerine düşen her şeyi yapan insanlar. Üç tane asbaşkan herkes üzerine düşeni yapmıştır. Bizde yapmışızdır. Kimse şu oldu bu oldu demesinin anlamı yok. Herkes maddi olarak üzerine düşeni yaptı. Hiçbir futbolcunun geçmiş borcu alacağı yoktur ve hocamız da buna dâhil. Hiç kimsenin bu kulüpte alacağı yok ama ne var tabi ki Fenerbahçe'nin dünya kadar borcu var Beşiktaş'ın da. Yani kulüp borçsuz olmaz. Ama bugün olağan kongreye kadar stent takılmış. Artık görev verilirimi verilmez mi bilmem”

HERKES MUTLU

Çalıştığı kurumdan maaşını alamayan personelin her zaman moralinin bozuk olacağını aktaran Çelik, “Çocuğun senden ekmek ister, elbise ister. Tabi moralsiz gidersin. Ama maaşını aldığın vakit üç kuruşunu da çocuklara verdiğin vakit herkes mutlu olur. Şu anda futbolcuların üzerinde olumlu psikoloji var. Herkes alacağını aldı. Herkes mutlu. Bizde alacaklarını verdiğimiz zaman onlardan söz aldık. Sizde elinizden geleni yapın. Futbol şans oyunu. O gün şans senden yana olur. Oynamadan da kazanırsın. Şanssız olursun gol atamazsın. Örnek Galatasaray maçı. Çocuklarla birebir ilgileniyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz. Hepsiyle irtibat halindeyiz” dedi.

HERKES BÜTÜNLEŞMELİ

Gaziantep’in 2 milyon nüfuslu bir şehir olduğunu ve kendisinin de bunların bir ferdi olduğuna değinen Çelik konuşmasına şöyle devam etti: “Gaziantepspor kiminin ikinci takımıdır ama benim esas takımımdır. Herkes Gaziantepspor ile bütünleşmesi lazım. Kardeşlik barış güzellik zevk veren takımdır. Bir ticaret değildir. Gaziantepspor şehrin markasıdır. Otel, Lokanta, Turizm yani herkes kazanıyor. Bugün Galatasaray geldi 5 bin taraftarla geldi. Herkes geldiğinde Bin TL harcasa 1 milyon TL kazandı demektir. Her yer kazandı. Tam aksine Gaziantep’le birliktelik olması lazım. Küslük olmaz. Benimle küsebilirler ama Gaziantepspor'dan küsülmez. Gaziantepspor kimsenin babasının malı değil. İbrahim Kızıl burada 8 yıllık emek sarf etmiş. Bunu kimse göz ardı edemez. Yani öyle böyle götürmüş. Takımı kümede tutmuş. Bugün Adana'nın iki takımı var ligde yok. Mersin geçen sene çıktı geri düştü. Diyarbakır, Elazığ, Adıyaman, Maraş hiçbir takım yok. Yani burada İbrahim Kızıl'ın hakkını göz ardı etmesin. Büyük başarı. Bunun arkasında ne yaptı ne etti beni enterese etmez. Beni ilgilendiren bu takımı tutmuş olması. Layıkıyla yapmıştır. Ha bir başkası çıksın aday olsun. Sen yapmamışsın. Ben daha güzelini yaparım buyursun yapsın. Bu bir seçimdir. Başbabakan’da, Cumhurbaşkanı da seçimle geliyor. Belediye başkanı da seçimle geliyor. Delegede kimsenin babasının oğlu değildir. İcraatlarını söyler seçime girer kazanırsa herkes ona kenetlenir. Küslük olmaz. Şehirde randevular alırsak herkesle konuşur buluşuruz. Dargınlık küskünlük olmaz”

UEFA HAYAL DEĞİL

Taraftarları maçlara beklediklerini söyleyen Çelik konuşmasını şöyle tamamladı:

“Destek bekliyoruz. Taraftar şampiyonluk istiyoruz dedi. Belki şimdi şampiyonluk hayal olabilir. Ama gerçekten Gaziantepspor'un Bursaspor'dan eksiği yoktur. Gaziantep halkının Bursa halkından farkı yoktur. Biz neden 6’ncı şampiyonluğu alan takım olmayalım. Olmasak dahi UEFA'da mücadele etmeyi kazanmalıyız. Söz sahibi olmak istiyoruz. Şampiyonluk hayal olabilir ama UEFA hayal değildir. Çok takımdan iyiyiz. Bugün Eskişehir'in 130 milyon borcu vardır. Herkesin parası ödendi. Davalar düşecek. Galibiyetler gelince takım ferahlayacak. Bu takıma güvensinler. Herkesi bekliyoruz. Galatasaray maçında özellikle yani çekindim üzüldüm. Bizim sahamızda Galatasaray taraftarı. Galatasaraylı olabilirsin. Ama bir gün Gaziantepsporlu olmalısın. Bu şehirden ekmek yiyorsun. Gaziantepspor dışında markamız yok. Herkes kendine göre büyük firmadır. Kimse kimsenin ekmeğini yemiyor. Ama Gaziantepspor herkesindir. Vali, emniyet müdürü, belediye başkanları desteklerini bekliyoruz. En küçüğünden en büyüğüne desteğe muhtacız. Yenilmeyecek takım yoktur” şeklinde konuştu.