NATO tarafından konuşlandırılan patriot füzeleri için Gaziantep’te bulunan Amerika Birleşik Devletleri Ordusu mensupları, Suriye’den gelebilecek olası bir füze tehdidine karşı müttefiki Türkiye’nin topraklarını korumaya çalışıyor. 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda kendilerine ayrılan bölgede konuşlanan ABD ordusu mensupları Suriye’den gelebilecek bir tehdide karşı Gaziantep ve ilçeleri için tam güvenlik sağlıyor. Bölgeyi kesintisiz bir şekilde radar ile takip eden ABD ordusu özellikle Gaziantep kent merkezine gelebilecek bir füzeyi havada imha edecek.TÜR TOPRAKLARINI KORUMAKTAN MUTLULARABD ordusunda görevli askerler ise Türkiye topraklarını korumaktan dolayı büyük bir mutluluk yaşadıklarını söyledi.
ABD ordusunda görevli asker Jason Graham, yaklaşık 2 aydır olası bir tehdide karşı Türk topraklarını koruduklarını belirterek, “Bize burada gösterilen Türk misafirperverliğinden ötürü müteşekkiriz. Türk milletini çok misafirperver ve kibar bulduk, burası çok güzel bir ülke. Burada bulunmaktan ve NATO müttefikimize destek vermekten çok memnunuz. NATO misyonumuz icabı Gaziantep’in müdafaasından mesulüz. Buraya Ocak 11’de geldik. Burada 1 yıl kadar kalmak için tayine dildik. Ocak 2014’te yeniden konuşlanmamız ele alınacak. Her zaman için bu kısımda aşağı yukarı 15-20 asker var. NATO misyonumuz icabı buradaki radarımızla Gaziantep’in korunması için işimizi yapıyoruz. Burada Gaziantep’te bulunmaktan memnunuz. Güzel bir ülke ve iyi insanlar ile karşılaştık. Buradaki işlerimiz 2 ülke halkları için güzel bir münasebet teşkil ediyor diye düşünüyorum” dedi. ABD ordusu ekserlerinden Allard Robert ise, “Gaziantep çok güzel bir şehir. Burayı korumak için buradayız ve her şey güzel gidiyor” diye konuştu.GAZİANTEP, GÜNEŞ ALTINDA GÜZEL GÖRÜNEN BİR ŞEHİRABD ordusunun kadın askerlerinden Alexis Ruzylo de Türk topraklarını korumaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek, “Türkiye çok güzel bir ülke ve Gaziantep güneş altında güzel görünen bir şehir. Burada fırlatıcıların ayarlarıyla meşgul oluyorum. Buradaki insanlar bence dost sever ve iyi insanlar. Burada bulunmaktan memnunum” diye konuştu.
Radar bölgesinden sorumlu Captain Hollihan ise bölgeye Türkiye ve NATO’nun davetiyle geldiklerini hatırlatarak, “Bir aydan fazla bir süredir buradayım. 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda şehri korumak için her türlü tedbire sahibiz. Türk halkı bizi çok iyi karşıladı. Burada bulunmaktan memnunum. Buradaki tüm ekipman ve varlığımız hayatı tehlikede olan her 1 Türk’ün hayatını kurtarmak içindir. Ve burada tüm sene boyunca Türklerle kardeşçe birlikte kalacağımızı düşünüyorum. Gaziantep ve Türkiye’nin her yeri çok güzel. Türkiye’yi her türlü tehdide karşı korumak için buradayız ve böyle bir tecrübe elde etmekten çok memnunum” dedi.
Captain Hoolihan Gazianteplilerin damak zevkinin de çok iyi olduğunu ifade ederek, “Gaziantep şehir merkezine henüz sadece bir kez gidebildim ve baklava yedim. Baklava ve kebap burada gerçekten çok güzel yapılıyor. Ayrıca alacağım Antep fıstığını Amerika’ya götüreceğim” diye konuştu.