Gaziantep Üniversitesi'nin ev sahipliğinde, Avrupa Birliği Bakanlığı, YÖK ve Türkiye Ulusal Ajansı ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu koordinatörlüğünde 'Erasmus’tan Erasmus+'a 30'uncu yıl Hikayesi' programı düzenlendi.

Ali Şahin, "Projelerden şuan için 69 tanesi halen aktif olarak Gaziantep'te hizmetlere devam ediyor bu projelerin 59 tanesi ise ulusal ajansımız tarafından sağlanmış desteklerle halen devam etmekte olan projelerimizdir. Bu 59 projeye sağlamış olan kaynak ise yaklaşık olarak 3.4 milyon civarında bir rakam" diye konuştu.

EĞİTİM BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Eğitime çok önem verdiğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı ile bizim öğrencilerimiz ve bütün dünya öğrencilerinin bir araya geldiği bu programın devamlılığını çok mühim olarak görüyorum. Çünkü yaşadığımız bu dünyada daha adaletli olması için dünya barışına dünyanın sosyal adaletine nasıl kavuşacağına baktığımız noktada bu programların çok daha önemli olduğunu görüyoruz" şeklinde konuştu.

KİMLER KATILDI ?

Toplantıya; Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Ali Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediyi Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı Mesut Kamiloğlu, Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Gabrial Munuera Vınals, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Beyhan Hıdıroğlu katıldı. Çok sayıda öğrencinin ve akademisyenlerin de katıldığı programda Erasmus Plus’a ait konular ele alınırken yurt dışında eğitim görmenin faydalarına değinildi. DHA