Gazi şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Bu yılki kutlamalara çevre illerden büyük katılım oldu. Tören, Atatürk anıtına Vali Ali Yerlikaya, Garnizon Komutanı Murat Soysal ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından çelenk bırakılması ile başladı. Ardından ise Türk bayrağına İstiklal madalyası takıldı. Törene giydikleri yöresel kıyafetlerle katılan kadınlar, kucaklarında ise top mermisi taşıdı. Gaizantep'in Kurtuluş Savaşı'nda cepheye mermi taşıyan Anadolu kadınını temsil eden kadınlar, tören alanında büyük ilgi gördü.

KİMLER KATILDI

Kutlama etkinliğine Vali Ali Yerlikaya, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Ahmet Uzer, Mehmet Erdoğan, Abdulkadir Yüksel, Canan Candemir Çelik, CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Garnizon Komutanı Murat Soysal, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, SANKO Holding Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nun yanı sıra çeşitli şehit dernekleri temsilcileri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Gazi şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yıl dönümü törenlerle kutlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bu şehrin belediye başkanı olmanın, büyük bir onur ve şeref olduğunu belirterek, "Şehrimizde yaşayan 2 milyon kişiyle yeniden bütün dünyaya haykırıyoruz. Bağımsız ve hür Türkiye için mücadele edeceğiz. Bunun için azmimiz, aşkımız ve kararlılığımız vardır. Muhtaç olduğumuz kudret, damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur. Kurtuluşumuzu unutmadık, unutturmayacağız. Tüm şehitlerimizi rahmet, minnet, şükranla anıyor ve önünde eğiliyoruz" dedi.

BÜYÜK İLGİ

Bu yılki kutlamalara çevre illerden büyük katılım oldu. İlk tören Demokrasi Meydanı'nda yapıldı. Kutlama etkinliğine Vali Ali Yerlikaya, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Ahmet Uzer, Mehmet Erdoğan, Abdulkadir Yüksel, Canan Candemir Çelik, CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Garnizon Komutanı Murat Soysal, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, SANKO Holding Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nun yanı sıra çeşitli şehit dernekleri temsilcileri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

İSTİKLAL MADALYASI TAKILDI

Tören, Atatürk anıtına Vali Ali Yerlikaya, Garnizon Komutanı Murat Soysal ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından çelenk bırakılması ile başladı. Ardından ise Türk bayrağına İstiklal madalyası takıldı. Törene giydikleri yöresel kıyafetlerle katılan kadınlar, kucaklarında ise top mermisi taşıdı. Gaizantep'in Kurtuluş Savaşı'nda cepheye mermi taşıyan Anadolu kadınını temsil eden kadınlar, tören alanında büyük ilgi gördü.

İKİNCİ TÖREN ŞEHİTLER ABİDESİNDE

Tören alanındaki kalabalık daha sonra çalınan mehter marşları eşliğinde Şehitler Abidesi'ne yürüdü. Şehitler abidesinde, Antep harbi sırasında hayatını kaybeden 6 bin 317 şehit için dualar okunarak, 5. Zırhlı Tugay Komutanlığına bağlı tören birliği tarafından saygı atış yapıldı. Protokol, hayatını kaybeden 6 bin 317 şehidi temsil eden anıta çiçek bıraktı.

DOKURCUM'DA TÖREN

Kutlamalar Dokurcum Meydanında devam etti. Törene, Vali Ali Yerlikaya, AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Ahmet Uzer, Canan Candemir Çelik, Nejat Koçer, Abdulkadir Yüksel ve Mehmet Erdoğan ile MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici ile 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal da katıldı.

BİZ KORKMUYORUZ DEDİK

Vali Erdal Ata ile birlikte halkın bayramını kutlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bir konuşma yaptı. Şahin, 94 yıl önce bugün bir destan yazıldığını belirterek, "Bu destanla 25 Aralıkta bütün dünyaya korkaklar zafer anıtı dikemez dedik, biz korkmuyoruz dedik. Kanımızla, vücudumuzla bu topraklara düşman giremez dedik ve 25 aralık günü Mustafa Kemal Atatürk'ün ya istiklal ya ölüm dediği mesajı bu şehir bütün vücuduyla hissetmiştir. Vatan olmak, millet olmak kolay değil.

6 bin 317 şehidimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyoruz" dedi.

BÜTÜN DÜNYAYA HAYKIRIYORUZ

Gençlere seslenen Şahin, "Sizler gözbebeğimizsiniz. İstiklal ve istikbalimizsiniz. 25 Aralık Gaziantep'in kurtuluşunu unutmadık, unutturmayacağız. Çok çalışacağız. Fende ilereyecek, bilimde ilerleyecek bu medeniyetin bize bıraktığı manevi mirasa sahip çıkacağız. Bu gazi şehrin belediye başkanıyım. Belediye başkanı herkes olabilir. Ama bu şehrin belediye başkanı olmak büyük bir onur, büyük bir şereftir. Yeniden bütün dünyaya haykırıyoruz. Gök kubbede ay yıldızlı bayrağımız ilelebet dalgalanacak. Minarelerdeki ezan sesimiz hiç susmayacak. O yüzden sizlere çok güveniyoruz. Sizler bu geçmişe layık olacaksınız ve hep birlikte bunu başaracağız. Şehrimizde yaşayan 2 milyon kişiyle yeniden bütün dünyaya haykırıyoruz. 25 Aralık'taki aynı azim ve kararlılıkla, kesinlikle bağımsız ve hür Türkiye için mücadele edeceğiz. Bunun için azmimiz, aşkımız ve kararlılığımız vardır. Muhtaç olduğumuz kudret, damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur" diye konuştu.

MEHTER TAKIMI VE HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ

Şahin'in konuşmasının ardından Yasemin Erman Balsu Anadolu Lisesi öğrencileri Kübra Tuğçe Karaoğlu ve Şevket Durgun şiir okudu. Program, İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı mehter takımı ve halk oyunları gösterisiyle son buldu. Meral KINACILAR