Vali Erdal Ata, ihaleyi alan firmanın iflas etmesi nedeniyle yarım kalan ve fesih edilen “Olimpik Yüzme Havuzu” inşaatıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Vali Ata, "Yarım kalan uzay çatı çubuk sisteminin tamamlanması için 09.01.2015 tarihinde ihale yapılmış olup, sözleşme imza aşamasındadır. Olimpik Yüzme Havuzunun bir an önce tamamlanarak hizmete açılabilmesi için Valiliğimizce gerekli tedbirler alınmış olup, ikmal inşaatı işinin keşif ve proje işlemleri devam etmektedir" dedi.

900 GÜNDE BİTİRİLECEKTİ

Vali Erdal Ata, Gaziantep İl Özel İdaresi tafından ilimizin ihtiyacı olarak değerlendirilerek yüksek standartlarda bir Olimpik Yüzme Havuzu yapılmasının kararlaştırıldığını ve konuyla ilgili olarak yapılan planlama neticesinde 20/01/2011 tarihinde yapılan ihale neticesinde ilaheyi kazanan MD Grup İnşaat Mek.Elk.San.Tic Ltd.Şti. ile 07/03/2011 tarihinde sözleşme imzanalarak yer teslimi yapılıp, inşaata başlanıldığını söyledi. Ata, "Sözleşme kapsamında işin yapım süresi 900 takvim günü olarak belirlenerek, iş bitimi 22/08/2013 tarihi olarak tespit edilmiştir" dedi.

YÜKLENİCİ İFLAS ETTİ

İnşaat imalatının 2012 yılının Haziran ayına kadar iş programına uyumlu olarak devam ettiğini, sonrasında yüklenicinin mali sorunları nedeniyle yüklenici tarafından inşaat durdurulduğunda, inşaatın tamamlanması ve iş programına uygun imalat yapılması için yükleniciye resmi bildirimler yapıldığını belirten Vali Ata şunları söyledi:"Yüklenicinin İflas ertelemesi talebinin kabulü sonrasında Kayyum Heyeti atanmış ve inşaatın kayyum heyeti nezaretinde yürütülmesine karar verilmiş, iflas erteleme sürecinde Olimpik Yüzme Havuzu yapım işinde tam bir yıl boyunca imalat yapılmamıştır. İnşaata tekrar başlanıldıktan sonra yapılması gereken ek imalatlara ait süre uzatım kararı alınarak iş bitim tarihi 22/10/2013 olarak revize edilmiş, ancak yüklenicinin mali aczi devam ettiğinden, Ankara 13. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından yüklenicinin iflasına karar verilmiştir" diye konuştu.

FESİH HESABI DEVAM EDİYOR

İl Özel İdaresinin kapanması nedeniyle söz konusu inşaatın Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonunun 25/04/2014 tarihli kararı ile Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne tahsis edildiğini ifade eden Vali Ata, "İnşaatın ikmali Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından yapılmaktadır. Yüklenicinin taahhüdünü yerine getirmemesi sonucunda 25.09.2014 tarihinde fesih işlemi gerçekleştirilmiş olup, fesih hesabının yapılmasına devam edilmektedir. Yarım kalan uzay çatı çubuk sisteminin tamamlanması için 09.01.2015 tarihinde ihale yapılmış olup, sözleşme imza aşamasındadır. Olimpik Yüzme Havuzunun bir an önce tamamlanarak hizmete açılabilmesi için Valiliğimizce gerekli tedbirler alınmış olup, ikmal inşaatı işinin keşif ve proje işlemleri devam etmektedir" şeklinde konuştu. Haber Merkezi