Gaziantep'te 9 kişinin öldüğü olayın zanlısı henüz yakalanamazken, zanlının kaynanası Kudret Taşçı polis gözetiminde yaşıyor.
Gaziantep'te 5 Şubat 2016'da meydana gelen olayda Yusuf Taş, ayrılık aşamasındaki eşi Tuğba Taş ile birlikte 2 aileden toplam 9 kişiyi öldürdüğü gerekçesiyle aranmaya başlanmıştı. Aradan geçen 24 güne rağmen zanlı Yusuf Taş bulunamazken, Kudret Taş, olayın hemen öncesinde kendisinin de kızının öldüğü evde bulunduğunu, zanlıyı iterek elinden kurtulduğunu ileri sürmüştü. Zanlı Yusuf Taş'ın cinayetleri planlı olarak işlediğini ileri süren kayınvalide Kudret Taş'ın açıklamalarının ardından, zanlının Kudret Taş'ın yaşadığı mahallede görüldüğü ileri sürüldü. Bunun üzerine Tuğba Taş’ın annesi Kudret Taş, dayısı Emre Taş, ninesi Ayşe Taş ve dedesi Abdurrahman Taş ile katliamdan sağ kurtulan teyzesinin kızı 3 yaşındaki Belinay Çakmak, farklı adreslere taşınarak 24 saat polis koruması altına alındı.
Yusuf Taş'ın daha önce telefonla aradığı kendi ailesini "Oluk oluk kan akacak. Kökünüzü kazıyacağım" diyerek tehdit ettiği iddiası üzerine, babası ve amcasının da kaldığı köy başta olmak üzere bazı akrabaları koruma altına alınmıştı.