Celal Doğan (HDP Gaziantep Milletvekili)

Şamil Tayyar (AK Parti Gaziantep Milletvekili)

İbrahim Konukoğlu (DYP eski milletvekili)

Mehmet Tahmazoğlu (Şahinbe Bld. Bşk)

Adil Konukoğlu (Sanayi Odası Başkanı )

Ahmet Tiryakioğlu (Ticaret Borsası Başkanı)

Av. Sermet Atay, (DYP eski il başkanı)

Kemal Küçükcan (DYP eski il başkanı)

Sabit Kılıç (DP il Başkanı )

Ayşenur Yılmazer (CHP'li iş kadını)

TEDAVİ gördüğü hastanede 91 yaşında yaşamını yitiren 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in ölümü Gaziantep'te de büyük üzüntü yarattı. 68-69'da Demirel'i iktidardan düşüren öğrenci olaylarının içinde yer alan, siyasi yasağı kalktığı zaman ise onun avukatlığını yapan HDP Gaziantep Milletvekili Celal Doğan Demirel'i anlatırken, "İyi günlerimiz, kötü günlerimiz oldu. Üzüldüğümü belirtmek isterim. İyi bir devlet adamıydı. Yazarlara basına karşı çok hoşgörülüydü. Tenkide tahammül ederdi. Hiç bir gazeteye, gazeteciye dava açmamıştır. Arkadaşlığı ve dostluğu güzeldi" dedi.

ULUSAL YAS İLAN EDİLDİ

Türk siyasetine damga vuran isimlerden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel vefatı nedeniyle 3 günlük ulusal yas ilan edildi, bayraklar yarıya indi. Demirel’in cenazesi cuma günü devlet töreninin ardından cumartesi günü İslamköy’de toprağa verilecek.

HERKESE TEK TEK CEVAP VERİRDİ

DYP eski milletvekili İbrahim Konukoğlu, "Önemli bir devlet adamını kaybettik. Üzüntülüyüz" derken, Doğru Yol eski il başkanlarından Av. Sermet Atay ise üzüntüsünü dile getirirken, Demirel'in hoşgörünün, vefanın ve demokrasinin sembolü olmuş bir kişilik olduğunu söyledi. CHP'li Ayşenur Yılmazer, Demirel'in Gaziantep'te miting yapmadan önce tüm gazeteleri okuduğunu ve miting alanında tek tek cevap verdiğini anlatarak, "O zaman biz ona kızardık ama şu anda efsane diyoruz" dedi. DYP eski il başkanlarından Kemal Küçükcan ve mevcut il başkanı Sabit Kılıç da, Cumhuriyetin son yıllardaki en önemli devlet adamlarından birini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, yönetimlerin cenaze törenine katılacağını belirttiler.

DOĞAN:DEMİREL'İ İKTİDARDAN DÜŞÜREN OLUŞUM İÇİNDEYDİM

Celal Doğan, iyi bir devlet adamı dediği Demirel'i Gazetemize anlattı. Doğan, "1969'da da beraberdik, 2014'te de beraberdik. Onun siyasi hayatının her safhasında karşısında ya da yanında oldum. 68-69'da Demirel'i iktidardan düşüren öğrenci olaylarının içerisinde yer aldım. Sonra parlamentoda birlikte olduk. Kader sonra bizi Zincirbozan'da biraraya getirdi. Sürgünden sonra siyasi yasakların kalkması için mücadele verdik. O dönemde Demirel'in avukatlığını yaptım. Onun hakkında Gaziantep'te dava açılmıştı. O davalara ben baktım" dedi.

FİLMİNDE BİZE DE YER VERMİŞ

Siyasi yasağın kalkmasından sonra Demirel'in Başbakan, kendisinin Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu anlatan Doğan, "Sayısız görüşmelerimiz oldu. Gaziantep'e yapılan hizmetlerde büyük katkısı oldu. Arıtma tesisinin temelini birlikte attık, bir çok kez açılışlarımıza katıldı. Ardından Cumhurbaşkanı oldu. Bizim ilişkimiz devam etti. İyi günlerimiz, kötü günlerimiz oldu. Kendi siyasi hayatının anlatıldığı filmde iki kare birlikte temel attığımız, açılış yaptığımız fotoğraflarda yer aldı" diye konuştu.

TENKİDE TAHAMMÜL EDERDİ

'Demirel'in Türkiye için yaptıklarını bir teraziye koyarsanız iyi yaptıkları fazla gelir' diyen Doğan, "Arkadaşlığı ve dostluğu güzeldir. Çok renkli bir siyasetçiydi. Siyasi tarihi çok iyi bilirdi. Basına karşı çok hoşgörülüydü. Hiç bir yazar ve gazeteye dava açmamıştır. Tenkide tahammül ederdi. Cumhurbaşkanı olarak görev sınırları içinde kalırdı. 91 yaşına gelmişti. Üzüldüğümü belirtmek isterim" dedi.

ŞAMİL TAYYAR: YEDİ DEFA GİTTİ

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ise Twitter'dan Süleyman Demirel'in vefatıyla ilgili tweet attı. Tayyar, "Yedi defa gitti sekizincisinde gelemedi, Süleyman Demirel" diye yazdı.

TAHMAZOĞLU: ŞİMDİ HESAP VAKTİ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise, Süleyman Demirel ile ilgili düşüncesini sosyal medyada paylaştı. Tahmazoğlu yaptığı yorumda " Süleyman Demirel vefat etmiş. Bir dönem kapandı. Şimdi hesap vakti"dedi.

KONUKOĞLU:TÜRKİYE'NİN 50 YIL KADERİNE HÜKMETTİ

DYP eski milletvekili İbrahim Konukoğlu, Demirel'in Türkiye'nin kaderine 50 yıl hükmetmiş, Türkiye'de büyük yatırımlara imza atmış, büyük bir devlet adamı olduğunu söyledi. Konukoğlu, "Önemli bir devlet adamını kaybettik. Üzüntülüyüz. Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

ATAY:HOŞGÖRÜNÜN, VEFANIN SEMBOLÜYDÜ

Doğru Yol eski il başkanlarından Av. Sermet Atay, Demirel'in hoşgörünün, vefanın ve demokrasinin sembolü olmuş bir kişilik olduğunu söyledi. Atay, "İnsanları kutuplaştırmadan, birbirine düşman etmeden siyaset yapan bir şahsiyetti. İhtilallerde bile demokrasiye olan inancını kaybetmedi. Ülke için büyük bir değerdi. Bundan sonra inşallah onun gibi demokrasiye inanan, hoşgörülü ve vefalı siyasetciler görebiliriz. Allah rahmet eylesin" dedi.

YILMAZER: GAZİANTEP'TEKİ BÜTÜN

GAZETELERİ OKUR, CEVAP VERİRDİ

CHP'li Ayşenur Yılmazer, Demirel'in çok zeki biri olduğunu, halkın nabzını iyi tutabilen, hoşgörü sahibi bir devlet adamı olduğunu söyledi. Yılmazer, "Babam hem doktor hem de gazetede yazılar yazardı. Demirel Gaziantep'e her gelişinde babam köylünün, işçinin perişanlığını kaleme alırdı. Demirel Gaziantep'te miting yapmadan önce tüm gazeteleri aldırır, okur ve miting alanında tek tek cevap verirdi. O zaman biz ona kızardık ama şu anda efsane diyoruz" dedi.

DERS OLSA

Yılmazer, sosyal medyada Demirel ile çektirdiği bir fotoğrafa ise, "Ne kadar keskin siyasetçi olursanız olunuz tahammül gücünüz yoksa başarısızsınızdır. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ; son derece keskin bir politik yaşamı olmasına rağmen kucaklayıcı bir cumhurbaşkanlığı dönemi geçirmesini bu meziyetine borçludur diye düşünüyorum. Keşke şu anda görevde olanlara da ders olsa..Mekanı cennet olsun" diye yazdı.

KILIÇ:HER YERDE İZİ VAR

DP il Başkanı Sabit Kılıç, il, ilçe yönetimleriyle birlikte cenaze törenine katılacaklarını söyledi. Sabit Kılıç, "Türkiye'nin başı sağolsun. Büyük bir devlet adamını kaybettik. Her yerde izi parmağı vardı. Yolda, havada, karada, suda emeği olan, Türkiye'ye katkısı olan, hizmet etmiş büyük bir devlet adamıydı. Allah rahmet eylesin. Mekanı olsun" dedi.

KÜÇÜKCAN:BÜYÜK BABAMI SORMUŞTU

DYP eski il başkanlarından Kemal Küçükcan ise Cumhuriyetin son yıllardaki en önemli devlet adamlarından birini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Küçükcan, "Geldiğimiz noktada devlet adamlarına bu ülkenin çok büyük ihtiyacı var. Çok zeki biriydi. Çok büyük babamı yıllar öncesinden sorduğunu ben hatırlıyorum. Mekanı cennet olsun" dedi.

KONUKOĞLU: MİLLETİN BAŞI SAĞOLSUN

Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefatından büyük üzüntü duyduklarını belirterek, "Milletimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı. Konukoğlu, yayımladığı taziye mesajında, Türk siyasi tarihinde çok derin izler bırakan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in kendine özgü üslubu ve 40 yılı aşkın siyasi hayatında ülkemize verdiği hizmetlerle her zaman saygıyla anılacağını belirtti.

TİRYAKİOĞLU: ÖNEMLİ BİR İSİM

Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “ Siyasi tarihimizin önemli isimlerinden birini kaybettik. Milletimiz merhum Demirel’i 40 yılı aşkın siyasi hayatı boyunca yaptığı hayırlı işlerle hep yâd edecektir” dedi. Merhum Demirel’in kendine has üslubu ve ülkeye sağladığı değerli hizmetlerle her zaman farklı bir siyasetçi profili çizdiğini anımsatan Tiryakioğlu, “ Türkiye’nin sanayi ve tarımsal kalkınmasında önemli projelere imza atan Süleyman Demirel, yatırıma, istihdama ve üretime sağladığı destekle de milletin sevgisini ve takdirini kazanmıştır" Meral KINACILAR