Domotex Turkey Fuarını değerlendiren Halıcılar Odası başkanı Mehmet Törer, Dünya'nın en büyük ve en prestijli fuarları arasında yer alan bu dev organizasyona 11 ülkeden, 33 yabancı firmanın katılımı ile toplamda 198 firmanın stand açtığını ve bin 500 yabancı ziyaretçi olmak üzere toplamda 9 bin kişinin fuarı ziyaret ettiğini söyledi.

ÖRNEK OLDULAR

Törer, "Fuara katılan değerli sanayicilerimizin stand tasarımlarımları, gerek desen, renk, yine son model görkemli müşterilerin beğenisini kazanan ürünleriyle gelen müşterilere sunumları ve misafir perverlilikleriyle Türkiye ve dünyaya örnek olmuşlardır. Bundan dolayı tüm sanayicilerimizi tebrik ederiz"

YER SIKINTIMIZ VAR

Fuarda yer sıkıntının devam ettiğini belirten Törer, "Yine bu fuarda da yer sıkıntımız devam ediyor. Talep olmasına rağmen bazı sanayicilerimiz ve yan sanayicilerimize yer veremedik. Bu konu ile ilgili sektörün geleceği için yeni bir holün yapılması gerekmektedir. Yeni holün acilen yapılıp daha kapsamlı bir fuar organizasyonu yapmak istiyoruz."

ZİRVEYE ÇIKMAK İSTİYORUZ

Gaziantep olarak halı üretiminin zirvesinde olduklarını, bundan sonraki hedeflerinin de üretimin yanında fuarcılık alanında da zirveye çıkmak olduğunu vurgulayan Başkan Mehmet Törer, "Gaziantep halı fuarlarımızın daha görkemli daha geniş kapsamlı katılım sağlansın istiyoruz yer sıkıntımız mecvut ama 9 aydaki fuara yetişecek. Biz Gaziantep’i fuarcılıktada zirveye çıkarmak istiyoruz" MANSUR YALVAÇ