Bir işyerinin bahçesinde kurulan kafeste tutulan 9 aylık Kangal köpeği çalındı. Hırsızların yanlarında dişi bir köpek getirip, kangal köpeğinin onun yanına gelmesini sağladıktan sonra alıp götürdüğü, işyerinin güvenlik kameralarına yansıdı.

SOPA YARDIMIYLA YAPTILAR

Olay, Aydınlar Mahallesi'ndeki bir reklam şirketinde meydana geldi. İddiaya göre, akşam iftar saatlerinde işyerinin önüne gelen yaşları küçük 3 kişi, bekçinin oruç açmaya gitmesinden faydalanarak sopa yardımıyla kafesin kapısını açıp köpeğin bahçeye çıkmasını sağladı. Bahçedeki demir kapıyı da açan hırsızlar, yanlarında getirdikleri dişi köpekle yolun karşısında beklemeye başladı. Kangal köpeği, yolun karşısındaki köpeği görünce kapıdan çıkarak yanına gitti. Şüpheliler, her iki köpeği alarak oradan ayrıldı.

KANDIRARAK ÇALDILAR

İftar için işyerinden ayrılan bekçi geri döndüğünde kafes kapısının açık ve köpeğin de yerinde olmadığını fark edince durumu polis ve işyeri sahiplerine bildirdi. İşyerine gelen polisler, güvenlik kamerası kayıtlarını inceledikten sonra, hırsızların köpeği dişi köpekle kandırarak çaldığını söyledi. Polis, hırsızları ararken, işyeri sahipleri de değerinin yaklaşık olarak 20 bin lira olduğunu söyledikleri köpeğin biran önce bulunmasını istedi. Polisin olayla ile ilgili soruşturması sürüyor. DHA