GAZİANTEP Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, 2012 yılına oranla 2013 yılındaki işsizlik oranının yarı yarıya oranda düştüğünü ve kentte 5'inci Organize Sanayi Bölgesi'nin açılmasıyla 80 bin yeni işçiye ihtiyaç duyulacağını söyledi.

Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, TÜİK verilerine göre Gaziantep'te 2012 yılına oranla 2013 yılında iş gücüne katılım oranının arttığını ve işsizlik oranının yüzde 11.2'den, 6.9'a düştüğünü söyledi. İşsizlik oranındaki düşüşün sebebinin kentte artan üretim ve yatırımdan kaynaklandığını ifade eden Bartık, "Biz hep Gaziantep'in sanayisinin ve üretiminin büyüklüğünü göstermeye çalışıyoruz. Bana göre Gaziantep'in en büyük üretimi girişimci ruhundan kaynaklanıyor. Bizim insanlarımız dünyaya gelirken girişimci olarak geliyor ve iş dünyasından başka bir şey düşünmüyor. Son verilere baktığımızda bunu açık şekilde görüyoruz, geçen yıl işsizlik oranı bir yılki orana göre neredeyse yarı yarıya düşmüş durumda" dedi.

GAZİANTEPLİ SÜREKLİ YATIRIM YAPIYOR

Suriye, İran ve Irak gibi komşu ülkelere olan ihracat oranının yüksek olduğunu ve Gaziantepli işadamlarının buralara yatırım yaptıklarını belirten Bartık şöyle konuştu:

"Gaziantep'te sürekli üretim ve yatırım var. Yaşanan hiçbir olay Gaziantep'in iştahını kaçırmıyor, moralini bozmuyor. Geçtiğimiz günlerde açıklanan banka kredi oranlarında Gaziantep, Türkiye ortalamasına oranla 2 kat daha borçlu. Şunu çok açık ifade etmeliyim ki bu krediler iş odaklı kullanılıyor. Dışarıdan gören insanlar; 'Gaziantep borç batağında mı?' diye düşünebilir ama asla böyle bir şey yok. Gaziantepli aldığını fazlasıyla işine yatırıyor. Gaziantep iyi yolda. İnşallah birkaç tane daha Gaziantep çıkar da Türkiye'yi sırtlar götürür."

80 BİN YENİ İŞÇİYE İHTİYAÇ DUYULACAK

Kentte yaşayan Suriyelilerin de bir şekilde hizmet sektöründe çalıştığını ifade eden Eyüp Bartık, işçi ihtiyacının gelecek dönemlerde artacağını söyledi. Gaziantep'te mevcut 4 Organize Sanayi Bölgesi'nde 120 bini aşkın insanın çalıştığını ifade eden Bartık, 5'inci bölge ile birlikte 80 bin yeni işçiye daha ihtiyaç duyulacağını kaydetti. Bartık, "Şehrimizdeki OSB'lerin sayısı artıyor. 5'inci bölgenin ilk etabının yatırımları devam ediyor, 2'nci etabın arsa dağıtımına da 12 Ağustos'ta başlanacak. Yani bu yeni yatırımlarla istihdam artacak ve tahminlere göre 80 bin yeni işçiye ihtiyaç duyulacak" diye konuştu.