Kızının kaçırıldığını savunan Fatma ve Cuma Çelik çifti, kayıp kızları nedeniyle kimilerinin kendilerinden fidye istediğini, kimilerinin ise acıyı fırsat bilip dolandırmaya kalktığını söyledi.

Gaziantep’in Kozluca Mahallesi'nde oturan 5 çocuk sahibi Fatma ve Cuma Çelik’in kızları Gonca Gül Çelik, 15 Mart 2008 tarihinde halasına gitmek için evden ayrıldı. 10 yaşındaki kızının eve dönmemesi üzerine baba aynı gün emniyete haber vererek, kızının bulunmasını istedi. Yaklaşık 3 yıl boyunca motosikleti ile birlikte her yeri arayan acılı baba Cuma Çelik, tüm çabalarına rağmen kızına ulaşamadı.

Kimileri fidye istedi, kimileri dolandırmaya kalkıştı

Sık sık emniyete ve yargı mensuplarına da ulaşan acılı baba, kızının arandığını fakat bir sonuç elde edilemediği yönünde haberler aldı. Bu süreçte kendisini fidye için arayanlar olduğunu belirten acılı baba, bunlardan birinin yakalandığını, diğerinin ise saatlerce yaptığı telefon konuşmasına rağmen yakalanamadığını ifade etti. Kimilerinin falcı kılığında, kimilerinin ise telefon açarak, kendisini kayıp kızı üzerinden dolandırmaya çalıştığını anlatan acılı baba, dolandırıcılardan da birinin yakalandığını söyledi.

Erdoğan’a ulaştı

Acılı baba Cuma Çelik, 2014 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ulaşmayı başardı. Bunun üzerine özel ekip kurularak, kaybolan Gonca Gül için ciddi bir soruşturma başlatıldı. Yapılan araştırma ve sonuçlarda bazı izlere rastlanılmasına rağmen kızın öldürüldüğü ihtimali oldukça azaldı. İlk 3-4 yıllık sürede hiçbir iz bulunamaması nedeniyle oldukça zorlanan ekipler, soruşturmayı derinleştirdi.

Aile kızını kaçıranları affetmeye hazır

Anne ve baba ise aradan geçen yıllara rağmen kızlarını aramaktan vazgeçmedi. Halen çevreye astığı afişlerle kızına ulaşmaya çalışan aile, emniyet güçlerinden ve yargıdan gelecek iyi haberi bekliyor. Kızlarının kaçırıldığını savunan acılı aile kızını kaçıranları affetmeye hazır olduklarını belirtti. İHA