GAZİANTEP LİSESİNİN DRAMI

Başarısızlıkta sık müdür değişimlerinin önemli rolü olduğuna inanan dernek yönetimi, rahatsızlıklarını dile getirmek için Milletvekili Ahmet Uzer, Vali Ali Yerlikaya, Şahinbey Kaymakamı Cemalettin Yılmaz İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete 'den randevu talebinde bulundu. Dernek Başkanı Mehmet Emin İnce, okulda 8 yılda 11 müdür değiştiğini belirterek "Son üç müdür malum yapılanmadan sonra değişti. Daha öncekilerin gidişi siyasiydi. Burası basamak olarak kullanılacak yer değil. Sık müdür değişimleri motivasyonu ve eğitim kalitesini düşürüyor" dedi.

MALUM YAPILANMADAN SONRA 3.MÜDÜR

Ulu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü n talimatı ile kurulmuş ,84 yıllık Lise geçmişine sahip ,tarihi başarılarla dolu Gaziantep Lisesi'nde, neredeyse 6 ayda bir müdürün değiştiğini dile getiren Başkan Mehmet Emin İnce, bu durumdan Gaziantep Lisesi Mezunları olarak oldukça rahatsızlık duyduklarını söyledi. Okulun yeni müdürü Kürşat Hamurlu'ya hayırlı olsuna gittiklerini anlatan İnce, "8 yılda 11.nci müdüre hayırlı olsuna gittik. Sık müdür değişimi dernek ve spor kulübü üyelerimizi rahatsız etti. Malum yapılanmadan sonra 14 tane öğretmen görevden alındı. Okul müdürü tutuklu. Daha önce giden müdürler siyasi olarak değişti. Dernek olarak okul müdürümüzün sık değişmesinden dolayı duymuş olduğumuz rahatsızlığı dile getirmek için Milletvekili Sayın Ahmet Uzer'den, Gaziantep Valisi Sayın Ali Yerlikaya'dan, Şahinbey kaymakamı Cemalettin Yılmaz İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete 'den randevu talebinde bulunduk. Çünkü çok önemli bir sorun" diye konuştu.

6 AYDA BİR MÜDÜR DEĞİŞİYOR

'Okullar efsane müdürleriyle, efsane eli öpülesi öğretmenleri ile anılır. Burası birtakım kişilerin basamak olarak kullanacağı bir yer değil' diyen Başkan İnce şunları söyledi:"Biz burada dirayetli genç, heyecanlı, çağdaş, akademik ve sportif başarıya odaklanmış, bu camiayı taşıyacak kalıcı müdürlerle çalışmak istiyoruz. 6 ayda bir değişen, her gelen arkadaşımızın yapmış olduğu değişikliklerle eğitim kalitesi düştüğünden dolayı rahatsızız. Bizim gelen arkadaşlarla hiç bir sıkıntımız yok. Fakat ben mezunlar derneğinde 8 yıldır görevdeyim 8 yılda bu 11. müdürümüz. Makama saygımız olduğundan dolayı her gelen arkadaşımızla takım oyunu içerisinde uyumlu bir şekilde çalışıyoruz, mezunlar derneğinin kurumsal kimliğini ,güçlü lobisini kullanarak okula katkı noktasında elimizden gelen tüm gayretleri yapmaktayız. Okulun ihtiyaçlarının giderilmesi, okulu bitirmiş mezunların eğitim bursu alması, sportif faaliyetlerde başarı göstermiş, eğitim alanında başarı göstermiş öğrencilerin ödüllendirilmesi, öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin, iyi gününde, kötü gününde yanlarında olmaya devam edeceğiz"

318 ÖĞRENCİDEN 60 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Okul müdürünün sık değişmesinin motivasyonu düşürdüğünü, bunun da eğitim kalitesine olumsuz yansıdığını anlatan Mehmet Emin İnce, okul başarısıyla ilgili rakamların kendilerini üzdüğünü belirtti. İnce, "Bu konuda bir an önce gerekli adım atılması için bizler üzerimize düşen görevi sonuna kadar yapacağız ama ilgili büyüklerimizdende devlet babamızdanda bu konuda ciddi destek istiyoruz. Burayı gelen arkadaşlarımızın Lisemizi bir basamak olarak görüp veya buranın birtakım siyasi entrikaların döndüğü bir mekanizmadan kurtulmasını, başarıya odaklanmış, hedefi yüksek, ülkesini, memleketini, devletini seven müdürlerle coşku içerisinde çalışmak istiyoruz. Maalesef sık müdür değişimi motivasyonu bozuyor. Okulumuzda 318 öğrenci üniversite sınavına girdiler. Sınav sonucunda 60 tanesi üniversiteye yerleşti, bunun 40 tanesi 4 yıllık, 20 tanesi iki yıllık bölüm kazandı. Okul birincimiz Gaziantep Hemşirelik, okul ikincimiz iki yıllık Gaziantep Fizyoteraistlik bölümüne yerleşti" dedi.

BİLGİ YARIŞMASINI KAZANANLARDAN BİRİ ROUEN REKTÖRÜ

Oysa bu okulun sanatttan tarihe, esnaftan sanayiciye ,edebiyattan spora, fenden ilmin her noktasına Türkiye'nin rengi mozaiği markalarını değerlerini yetiştirdiğini dile getiren İnce, "Bugün Önder Albayram'dan tutunda, Melih Gökçek'e kadar mezun veren bir okulun başarısının bu kadar yerlere düşmesi bizleri çok rahatsız ediyor. Onbinlerce Mezun vermiş Lisemizde 1400 öğrencimiz eğitim görmektedir.Birbirinden değerli 80 tane öğretmenimiz var ama idarenin sık değişmesinden dolayı onlarda motivasyon düşüklüğü yaşıyorlar. 1969'da Gaziantep lisesi Türkiye liselararası bilgi yarışması birincisiydi. Yarışmayı kazanan 5 kişiden biri bugün Fransa Rouen üniversitesi rektörü. Efsane hocalarımız vardı. 86 yılı sayısal bölümü mezunlarından 67 kişi üniversite sınavına girmiş, 66 kişi üniversiteye yerleşmişti. Böyle başarılardan buraya geldik" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR * LEYLA ÖZEKŞİ POLAT