8 Mart Dünya Kadınlar Günü şehrimizde de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Şehitkamil Belediyesi’nin düzenlediği konserde Şebnem Kısaparmak sahne alarak hayranlarını coştururken, belediyeler, kurum ve kuruluşlar da kadınlar gününü kutlamayı ihmal etmedi. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Kadır Sığınma Evi’nde yaşayan kadınların yaptığı resimler büyük beğeni topladı.

ŞEBNEM KISAPARMAK COŞTURDU

Şehitkamil Belediyesi ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ dolayısıyla kadınlara özel Şebnem Kısaparmak konseri düzenledi. Yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen konserde sanatçı Şebnem Kısaparmak, en sevilen şiir ve şarkılarını kadınlar için seslendirdi. Zaman zaman Kısaparmak’ın okuduğu şiirlerden etkilenen kadınlar, duygulu anlar yaşarken, zaman zaman ise hareketli şarkılar eşliğinde halaylar çekip oyunlar oynadılar. Yaklaşık 2 saat süren konser renkli görüntülere sahne oldu. Konser sonunda sahneye çıkan Başkan Fadıloğlu’nun eşi Seval Fadıloğlu, Şebnem Kısaparmak’a teşekkür ederek çiçek takdiminde bulundu. Kadınlara yönelik program düzenleyerek onların bu anlamlı günde eğlenmesini sağlayan Başkan Fadıloğlu’na teşekkür eden Kısaparmak, Seval Fadıloğlu’na da bu anlamlı günde kadınları yalnız bırakmadığı için ayrıca teşekkür etti. Program sonunda hediye çekilişi de yapıldı.

GÖKHAN GÜNEY EĞLENDİRDİ

Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen kadınlar konserde ünlü sanatçı Gökhan Güney kadınları coşturdu.

Şahinbey Kültür Merkezi'nde Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen kadınlar matinesi yerel sanatçıların sahne almasıyla başladı. Daha sonra sahneye çıkan Gökhan Güney şarkılarını kadınlar için söyledi. Salonu dolduran kadınlar sanatçı Gökhan Güney'in şarkıları işliğinde doyasıya eğlendi. Kadınlar sanatçının hüzünle şarkılarıyla zaman zaman duygulu anlar yaşarken hareketli şarkılarına da sahneye çıkıp halay çekerek eşlik etti. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu sanatçı Gökhan Güney'i çiçek takdim etti. Başkan Tahmazoğlu kadının hayattaki yerinden bahsederek, "En kötü gününüz böyle olsun. Neşeniz hiç solmasın. Kadınlar başımızın tacıdır. Annelerimiz, bacılarımız kızlarımız hayatın tadı tuzu sizlersiniz. Kadını hayattan çekerseniz hayatın tadı olmaz. Bizi kırmayarak buraya kadar gelen sanatçımız Gökhan Güney ve orkestrasına teşekkür ediyorum" dedi.

YARALI YÜREKLERDEN ÖZGÜRLÜK RESİMLER

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Kadır Sığınma Evi’nde yaşayan kadınların yaptığı resimler büyük beğeni topladı. Engelli El Beceri Merkezi’nin katkıları ile desteklenen resim ve el işi ürünlerinin açılışı dün yapıldı. Kadın Sığınma Evi’nde kalan yürekleri buruk ve yaralı kadınların yaptığı özgürlük içerin resimler görenlerin beğenisini kazandı. “Kar tanelerinden yapılan saat, özgür bir atın koşması, Atatürk, semazen, uçan kuşlar, kırda açan çiçek” gibi resimler kadınların içi dünyasında yaşadıklarının dışa vurması olarak yorumlandı. Kadın Sığınma Evi Koordinatörü Nilüfer Fidan, Kadın Sığınma Evi’nde kalan tüm kadınların katılımı ile gerçekleşen sergide 60 resim tablosu, 100 adet de el işi ürünlerinin bulunduğunu söyledi. Fidan, 8 Mart Dünya Kadın gününde Kadın Sığınma Evi’ndeki kadınların böyle bir resim sergisi açmasının çok anlamlı olduğunu kaydetti. Pazar gününe kadar açık kalacak olan sergide elde edilen gelir yine Kadın Sığınma Evi’nin ihtiyaçlarında kullanılacak.

KONUKOĞLU’NDAN KARANFİLLİ KUTLAMA

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadın personele, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’nun “Kadınlar Günü” kutlama mesajı iliştirilmiş karanfiller dağıtıldı. Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Genel Müdürü Dr. Yusuf Ziya Yıldırım ve Başhemşire Ceylan Özyılmaz tarafından dağıtılan karanfillerle kadın personelin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

HAVALİMANINDA KUTLAMA

8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Havalimanı Başmüdürü Timur Alp Bayrak, Başmüdür Yardımcıları Mehmet Kök ve Mehmet Özkebapcı, DHMİ Şube Müdürleri ile THY Müdürü Mehmet Yıldırım HAVAŞ İstasyon Başmüdürü Tansel Koçboğan ve Havalimanı çalışanları bir araya gelerek bayan çalışanların 8 Mart Dünya Kadınlar Günlerini kutladılar. Bayrak, "Havalimanlarımızda çalışan bayan sayısı her geçen gün arttıyor ve çalışan bayanların işlerini layıkıyla yaparak kurumlarına ve iş hayatına renk kattığı, başarılı işler ortaya koyduğunu görüyoruz" dedi.

MÜDÜRDEN Çİçek

Gaziantep Emniyet Müdürü Ömer Aydın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bayan personellere çiçek vererek günlerini kutladı Emniyet Müdürü Ömer Aydın çeşitli birimlerde görevli bir grup bayan personeli makamında kabul etti. Daha sonra bayan personelle bir süre sohbet eden Aydın, bayan personele görüş ve sorunlarını iletebileceklerini iletti. Aydın, kadınların sorunlarına değinerek, haksızlığa ya da şiddete maruz kalmaları durumunda haklarını sonuna kadar aramalarını istedi. Aydın, böyle günlerin münferit olarak değil, bayanlara yönelik genel sorunlara ağırlık verileceği günler olmasını söyleyerek, çalışma şartları ile ilgili sorunlarının olup olmadığını sordu Bayan memurlar da iş hayatlarında herhangi bir sorun yaşamadıklarını dile getirirken bayan personel olarak iyi bir çalışma ortamında görevlerine devam ettiklerini, böyle bir çalışma ortamının sağlanmasından ve böyle özel bir günde Emniyet Müdürü tarafından hatırlanarak çiçek verilmesinin dolayı teşekkürlerini ilettiler.