Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar günü… Acı tabloların ortaya çıktığı bugünde Türkiye'de her 10 kadından 4’ü eşinden veya birlikte yaşadığı kişiden fiziksel şiddet görüyor. Gaziantep'teki durum da endişe verici noktalarda.. Kadına yönelik şiddet ve cinayetlerde 5 il arasında yer alan Gaziantep'teki 49 kadının cinayetlere kurban verildi.

Dünya Kadınlar Günü'nde verilen mesajlarda şiddetin son bulması gerektiğini konusu ağır bastı.. Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Kadınların en önemli sorunlarının başında “kadına şiddetin” geldiğini belirtirken, Gaziantep Kulübü Başkanı Necati Binici ise, Gaziantep adının kadın cinayetleri anılmasını istemediklerini söyledi. Binici, "Kadına şiddet, bir insanlık ayıbıdır’’ dedi. Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu da kutlama mesajında ayrıca kadına şiddetin ve töre cinayetlerinin son bulduğu, kadınların kendilerini özgürce ifade edebildikleri çağdaş bir dünya dileğinde bulundu.

CİNAYETLER SON BULSUN

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ise, Kadınlara yönelik her geçen gün artan şiddet olaylarının son bulmasını diledi. AK Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci , Kadına karşı şiddet' zaman zaman gündeme gelen sorunların da toplumun kültürel düzeyinin yükselmesiyle aşılması gereken sorunlar olduğunu vurguladı.

ZİHNİYET DEĞİŞİMİ ŞART

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Kadın hak ve özgürlüklerinin işlevsellik kazanması için bir zihniyet değişikliği gerektiğine dikkati çekti. Şahin, söz konusu zihniyet değişikliğininde sadece kadınların mücadelesiyle değil, topyekûn bir eğitim hamlesi ve tüm bireylerin katkılarıyla mümkün olacağına işaret etti.

SANAYİCİLERDEN İSTİHDAM VURGUSU

Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu ise, ülkenin hedeflerine ulaşabilmesi için kadınların üretim gücünü ve potansiyelini toplumsal hayata geçirmek gerektiğini belirterek, "Kadınların, ekonomiye katılımını daha fazla teşvik etmeliyiz" dedi. OSB Başkanı Cahit Nakıboğlu yaptığı açıklamada, "Daha hızlı büyümemiz ve gelişmemiz için erkekler kadar kadınların da iş dünyasına vereceği katkıya ihtiyacımız var. Kadınlarımızın gücü medeniyetimizin göstergesidir. Hepimizi yetiştiren, büyüten kadınlar, aslında hayatın yönetmeni oldukları gibi iş dünyasının da gerçek ortaklarıdır. Zenginliğe hızla ulaşmak istiyorsak kadın girişimcilerimizin sayısını artırmalıyız.” dedi. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT