Türkiye Kent konseyleri Birliğinin dönem başkanlığı töreni Çanakkale’de gerçekleşti. Birçok ilin katılımıyla düzenlenen törende, bir önceki dönem başkanı olan Hasan Soygüzel, bayrağı Gülay Sarışen’e devretti. Toplantıya Gaziantep kent Konseyi genel sekreteri Fikret Tural, yürütme kurulu üyesi Necati Binici ve Türkiye Kent Konseyleri Birliğinin basın ve halkla ilişkiler sorumlusu Ökkeş Özekşi katıldı.

6’ıncı dönem Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanlığını yürüten Yalova Kent Konseyi Genel Sekreteri Hasan Soygüzel, gerçekleştirilen devir teslim töreni ile 7’nci Dönem Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanlığını Çanakkale Kent Konseyi Genel Sekreteri Gülay Sarışen’e devretti. Gerçekleştirilen devir teslim töreni öncesi konuklara kısa bir konuşması yapan Çanakkale Kent Konseyi Başkanı Saim Yavuz, Türkiye Kent Konseyleri Birliğinin 2012 yılında 11 kentin bir araya gelmesiyle kuruluş çalışmasına başladığını söyledi. Yavuz, Türkiye Kent Konseyleri Birliği’nin bugün sayısı 39 kentten 60’a yakın üyesi olduğunu da belirtti.

7'NCİ DÖNEMDE FARKLILIK

Çanakkale Kent Konseyi Başkanı Saim Yavuz’un ardından söz alan Türkiye Kent Konseyleri Birliği 6’ıncı Dönem Başkanı ve Yalova Kent Konseyi Genel Sekreteri Hasan Soygüzel, 7’inci dönemin bir farklılığı olduğuna dikkat çekerek, “Daha sivil bir ortamda devir teslim gerçekleştiriyoruz. Avrupa Birliği Dönem Başkanlıklarının devir teslim töreninde böyle bir tablo olur” dedi.

EKİP İŞİ

Soygüzel, konuşmasının ardından 7’inci Dönem Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı ve Çanakkale Kent Konseyi Genel Sekreteri Gülay Sarışen’e Türkiye Kent Konseyleri Birliği Bayrağını devretti. Devir teslim töreninin ardından bir konuşma gerçekleştiren 7’inci Dönem Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı Gülay Sarışen bu işin bir ekip işi olduğuna dikkat çekti. Konuşmaların ardından Sarışen, 6’ıncı Dönem Başkanı Hasan Soygüzel yapmış olduğu katkılardan dolayı bir plaket takdim etti. Törene birlik üyesi 39 Kent konseyinden Başkanlar ve Genel Sekreterler katıldı. HABER MERKEZİ