Şahinbey Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Tarihi Bostancı Mektebi Kültür Merkezi, 7’den 70’e toplumun her kesimine hitap ediyor. Kursiyerler, Tarihi Bostancı Mektebi Kültür Merkezi’nde verilen; Kuran-ı Kerim, bilgisayar, matematik, el sanatları Antep işi, İngilizce eğitimleri ile kişisel gelişimlerine ve aile bütçelerine katkı sağlıyor.

ÜRÜNLER HANDA SATILIYOR

Tarihi Bostancı Mektebi Kültür Merkezi’nde 250 kursiyere eğitim veriliyor. Kursiyerler için belirlenen belli bir yaş sınırı yok. Kursiyerlerin çocukları da Tarihi Bostancı Mektebi Kültür Merkezi içinde bulunan özel yerde çeşitli etkinliklerle keyifli dakikalar geçiriyor. Meslek edindirme kurslarında eğitim gören kursiyerler, el emeği göz nuru işlerini paraya çevirerek aile bütçesine katkı sunuyor. Kursiyerler tarafından üretilen ürünler, Tarihi Gümrük Hanı’nda satılıyor ve elde edilen gelir üretici kişiye veriliyor.

EV BÜTÇESİNE BÜYÜK KATKI

Kursiyerler, eğitim saatlerinin dışında Tarihi Bostancı Mektebi Kültür Merkezi’nde edindikleri arkadaşlarıyla keyifli dakikalar geçiriyor. Evlerde hazırlanan yemek, börek ve Antep mutfağına ait çeşitli yiyecekleri bir araya gelerek tüketen kursiyerler, streslerini atmak için hem şarkı söylüyor hem de oynuyor. Kendilerine sağlanan imkan için Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve ekibine teşekkür eden kursiyer Naciye Alan, şunları söyledi: “Yapılacak işlerimizi yapıyoruz, ürünlerimiz bittikten sonra satış yerimiz var, orada satılıyor. Elimizde iyi bir gelirimiz oluyor. Aylığımız falan yok. Elimizde üç kuruş paramız oluyor. Yaptığımız işlerden faydalanıyoruz. Benim 3 çocuğum var. Çocuklarıma da kendime de bir faydam oluyor. Belediye Başkanımız Tahmazoğlu’ndan böyle yerleri yaptığı için Allah razı olsun. Buradaki bütün arkadaşlarımızla bir diyalogumuz var. Elimizde altın bileziğimiz var, hiç kimseye ihtiyacımız yok. Sabah gözümüzü açıp buraya geliyoruz ve işimizi yapıyoruz. Burada hepimiz birbirimiz ile mutluyuz. Benim birkaç çeşit hastalığım var. Doktorların yapamadığı şeyi ben burada buldum.”