GAZİANTEP'te, polis tarafından MLKP terör örgütüne yönelik Gaziantep ve Erzincan'da düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan, aralarında öğretmen ve üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 7 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, aralarında öğretmen, üniversite öğrencisi ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Parti Meclisi üyesi bir kişinin de bulunduğu 10 kişinin, terör örgütü PKK adına 'öz yönetim' ve 'öz savunma' adı altında yapılan silahlı, bombalı, barikatlı eylemlere desten verdiğini saptadı. MLKP terör örgütünün sözde üst yönetiminin talimatları doğrultusunda kırsal alana eleman aktarımında bulunan ve sosyal paylaşım sitelerinde propaganda yapıp, Cumhurbaşkanı ve güvenlik güçlerine hakaret edip, hedef gösterdiği belirlenen kişilere yönelik Gaziantep ve Erzincan'da 10 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. ESP Gaziantep il binasında da arama yapılan operasyon kapsamında 7 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ise 1 kurusıkı tabanca, çok sayıda PKK/KCK ve MLKP terör örgütü içerikli kitap, dergi, ölen örgüt üyelerine ait fotoğraflar, bez parçaları, örgütsel dokümanlar ile bilgisayar, harici harddisk, flash bellek, hafıza kartı, cep telefonu ve dijital veri depolayıcıları ele geçirildi.
Gözaltına alınan ve Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulamasının ardından adliyeye sevk edilen 7 şüpheli, 'terör örgütü üyesi olmak' suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu.