Güvenlik birimlerinin yaptığı çalışmada, IŞİD’in Türkiye’nin yedi ilinde canlı bomba saldırısı düzenlemek için çalışma yaptığı öne sürüldü. Bu gelişme üzerine, tüm birimlere canlı bombalar için uyarıda bulunulduğu öğrenildi.

Taraf'tan Hüseyin Özay'ın haberine göre, güvenlik birimlerine gönderilen acil kodlu uyarı yazılarında, IŞİD’in İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep, Konya, Adana ve Kilis’de canlı bomba eylemi yapmayı plandığı belirtildi.

29 IŞİD'Çİ YAKALANDI

Taraf'ın haberine göre, Kilis’te 19 Ekim'de değişik ülkelerden gelen 29 IŞİD’çi yakalandı. Yakalananlar, yasal zemin olmadığı ve interpolden aranmadıkları için serbest bırakıldı. Yakalananlardan 6 Rus (üçü çocuk), 1 Tunus, 1 Suudi Arabistan, 7 Tacikistan (beşi çocuk), 6 Suriye (üçü çocuk), 3 Fransız, 3 Türk (biri çocuk), 1 Çin ve 1 Alman-Türk vatandaşından oluştu.

DİKKATLİ OLUN!

Terör ve istihbarat birimleri, sınır illerinde yakalanan mühimmatlar nedeniyle alarmda. Güvenlik birimleri şehirlerin giriş-çıkışlarında, metruk binalarda, “hücre evi” olasılığı taşıyan adreslerde ve boş arazilerde denetimi artırdı. Terör ve istihbarat birimlerinin, konuyla ilgili tüm güvenlik güçlerine “IŞİD’e karşı dikkatli olun” uyarısı yaptığı öne sürüldü.

GAZİANTEP'TE ÇOK SAYIDA MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Öte yandan Haber Türk'ün haberine göre ise, Gaziantep’te 19 Ekim Pazar günü yapılan operasyonda 10 Kalaşnikof, 2 bin 280 Kalaşnikof mermisi, 40 el bombası, 40 fünye, 14 kilo TNT patlayıcı ve 9 intihar yeleği ele geçirildiği, operasyonla bağlantılı olarak A.K. ve İ.B.'nin gözaltına alınırken, 2 şüphelinin Türkiye’ye patlayıcı ve silah soktukları ve canlı bomba eylemcisi oldukları ileri sürüldü.
BELLİ NOKTALAR HEDEF SEÇİLDİ
Olayla ilgili yürütülen soruşturmada, IŞİD’in eylem yapılacak yerlerin krokisini Türkiye’deki militanlarına gönderdiği, Konya’da örgütün hücre evlerinden olduğu değerlendirilen bir adreste bu krokilerin ele geçirildiği öğrenildi. Talimatlar doğrultusunda Konya’da koordine edileceği öne sürülen eylemlerde ilk hedefin İstanbulKapalı Çarşı olduğu iddia edildi. Baskında Kapalı Çarşı’nın ayrıntılı krokisi ele geçirilirken; Konya, Ankara, Gaziantep’te belli noktaların hedef seçildiği de kaydedildi.

***