Ak Parti Gaziantep Milletvekili ve 8. Sıra Milletvekili Adayı Mehmet Erdoğan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 10. Sıra Milletvekili Adayı Fikret Murat Tural, Şahinbey ilçe başkanı Hakan Kurt ve kalabalık bir partili grup gazetemizi ziyaret ederek, seçim çalışmalarıyla ilgili görüş alışverişinde bulundu. 8. Sıra Milletvekili Adayı Mehmet Erdoğan, hedeflerinin 7 Haziran'da kaybettikleri 3 Vekili yeniden almak olduğunu söyledi.

7 Haziran seçimlerinde 6. sıradayken, bu seçimde 8. sıraya konulan Ak Parti Gaziantep Milletvekili ve 8. Sıra Milletvekili Adayı Mehmet Erdoğan, "Bu, Ak Partideki kadrolaşmanın ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Çünkü çok ciddi hizmet veren biri olarak 8'de yer buluyorsam, burada çok ciddi hizmetler eden arkadaşlar grubu var demektir. Bu ekibimizin ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Adaylarımızın hepsi şehrin dinamikleri. Hep beraber bu şehre hizmet edeceğiz" dedi.

KOSGEB EKSİKLİĞİMİZ

Ak Parti'nin seçim beyannamesine göre kendi işini kurmak isteyen gençlere proje karşılığı 50 bin liraya kadar karşılıksız nakdi destek verileceğini söyleyen Erdoğan, KOSGEB'teki sıkıntıların halen devam ettiği ve ne zaman çözüleceğiyle ilgili sorumuza da, "KOSGEB eksikliğimizdir. Ama burada sıkıntı olması, bizim diğer bütün adımları durdurmamız anlamına gelmez" dedi.

CHP'LİLER DE, MHP'LİLERDE ARADI

Mehmet Erdoğan, listeler belli olduktan sonra diğer partilerden kendisini arayarak destek vereceğiz diyen çok sayıda insanın olduğunu belirterek, "CHP'lisi, MHP'lisi diğer partilerden arıyorlar. Erdoğan'ı seçtirelim diyorlar. Arayanlar arasında sadece Ak partililer yok. Çok sayıda sanayici, işadamı entellektüel kişilik aradı. Hepsi üzüntülerini söyledi. Ben şehrimle iftihar ediyorum. Bu şehir kadir kıymet bilen bir şehir. 8. sırada gördüğüm desteği bu bakar beklemiyordum. Seçileceğime inanıyorum" dedi." dedi.

TEŞKİLATTA BİR SORUNUM YOK

Belediye başkanlarının tamamının, il, ilçe başkanlarının, kadın, gençlik kolu başkanlarının tamamının yukarıda kendisine destek verdiğini söyleyen Erdoğan, "Teşkilatta bir sorunum yok. Anketlerde bir sorunum yok. Kamu oyunda da yok. Hangi ilçelerde tanınırsın diye soruluyor, ben bütün ilçeler yazıyorum. Çünkü ben bütün ilçelere hizmet veriyorum. Ben takip ettiğim projeleri biliyorum" diye konuştu.

DERS ÇIKARDIK

Hedeflerinin 7 Haziran'da kaybettikleri 3'ü geri almak olduğunu söyleyen Erdoğan, halkın mesajlarını aldıklarını belirterek şunları söyledi:"2011'den bu yana ne olduda biz 3 tane kaybettik? Onların hepsi masaya yatırıldı. 13 yıldır iktidardayız, çalışırken bazı hatalar, eksiklikler olabilir. Toplum kesimleri bizden ne istiyor bunların tamamını elden geçirdik. 7 haziranda halkımız hata yaptı diyemeyiz öyle bir şey yok. Çünkü demokrasinin gereği 7 haziranda kamuoyu bize Gaziantep'te yüzde 47 oy verdi. Gaziantep'te yüzde 14 oy kaybımız var. Türkiye genelinde yüzde 8-9 oy kaybımız var. Bunun bir gerekçesi var. İşte biz bu bütün bu gerekçeleri 3 aylık süreç içerisinde masaya yatırdık, stratejilerimizi belirledik, buradan ders çıkardık. Biz 7 haziran seçimlerindeki mesajları aldık şu anda da tamamının gereğini yapacağız."

MAKUL TALEPLERİ YERİNE GETİRECEĞİZ

Halkın Ak Parti'den beklentilerini seçim beyannamesinde belirttiklerini, eksik kalanları da not almaya devam ettiklerini dile getiren Erdoğan, "Siyaset dinamik bir mekanizmadır. Halkımızın makul olan talebine hayır demeyeceğiz. 13 yıldır yaptıklarımızda bu beyannamemizin kefili ve teminatıdır. Hepsini yerine getireceğiz" dedi.

EN ÇOK İSTİKRAR İSTEYEN ŞEHİR

Halkın en önemli beklentisinin istikrar olduğunu, en çok istikrar isteyen şehrin de Gaziantep olduğunu söyleyen Erdoğan, "Gaziantep ekonomi ve kültür şehri. Bu şehir en çok istikrarı isteyen bir şehir. Ekonomik ve siyasi istikrarsızlığın yanında, terörün tırmanması bölgenin tamamında sıkıntılar yarattı. Şimdi biz terörle mücadelede çok önemli bir karar aldık. Son terörist silahı gömmeyi kabul ederse operasyonlar kendiliğinden biter" dedi.

ELEKTRİK, SU MESELESİNİ ÇÖZDÜK

Kentsel dönüşüm yapılması şartıyla izinsiz yapılara elektrik ve su bağlanacağını söyleyen Erdoğan, "2004'ten önce yapanlara 5 yıl elektrik, suları bağlandı. 2009'da sona erdi. Belediye başkanlarına ağır cezalar getirdik. Seçimlerde bunun eksi yansımalarıda oldu. Seçim beyannamemizde bu konuyla ilgili de müjde var. Kentsel dönüşüm bölgelerine gelen bu tür yapılaşmalara şimdi kolaylık sağlayacağız, beyannamemizde bu yer aldı" dedi.

BELEDİYELERLE İLGİLİ ÇOK

BÜYÜK SIKINTILAR GELMİYOR

'Yerel yönetimlerimizle ilgili bize çok büyük sıkıntılar gelmiyor' diyen Erdoğan, "Tedaş özelleştirildi, hızlı bir adaptasyon sağlayamamasından dolayı sıkıntı yaşadık. İl özel idareleri kapandı, köyler mahalle oldu. Belediyelerden yol, arazi yolu, taziye evi, sosyal tesis talepleri oluyor. Belediyelerimizde altyapıdan başlamak üzere buralara önemli hizmetler götürüyor" dedi.

SURİYELİLER OY KULLANMAYACAK

Suriyelilerin Suriye'de yapılacak tampon bölgeye gönderileceğini belirten Erdoğan, "Hükümetimizin görüşü tampon bölge oluşturarak bunları göndermek. Suriyelilerin oy kullanması söz konusu değil.

Bunların tamamına yakını kayıt altına alma çalışmaları sürüyor, araçlarına plaka veriliyor. Suç işleyeni anında gönderiyoruz. Bunları vatandaş da yapamazsınız. Bunlar geçici iskana tabi, istesek de yasalarımız engel" dedi.

İLKLERİ YAPTIM

Erdoğan, milletvekilliğinden önce de bu şehre hizmet ettiğini, katkıda bulunduğunu dile getirerek, "İhracatta ilk 20 arasındaydım. İlk grafik tasarımı ve ilk nükleer tıpı ben kurdum. Hep makina aldım, üretim yaptım.Ben bu şehre ekonomik olarak da katkıda bulunuyorum" dedi.

ARKAMA KİMSEYİ ALMADIM

Şehirde hiç bir zaman dengeci olmadığını, ekipçilik, gurupçuluk yapmadığını da dile getiren Erdoğan, "Hep kendime güvendim, tırnağıma güvendim. Arkama bu şehirde kimseyi almadım. Ama vallahi ağzının şörükleri akan, teri akan binlerce insanla öpüştüm, buna da devam ederim" dedi.

TAHMAZOĞLU:SURİYELİLERİN

TAMAMINA YAKINI GÖNDERİLECEK

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bugüne kadar Şahinbey'de kayıt altına alınan Surileli sayısının 200 bin olduğunu belirtirken, "Şu anda Gaziantep'te yaşayan Suriyelilerin neredeyse tamamına yakını Suriye'de oluşturulacak tampon bölgeye gönderilecek" dedi.

TURAL:İŞÇİLERE ÖNEMLİ DESTEK

Ak Parti Gaziantep 10. Sıra milletvekili adayı Fikret Murat Tural, seçim beyannamesinde işçilerle ilgili önemli projelere yer verildiğini, Gaziantep'te işçi sayısının çok olması nedeniyle bunun çok önemli olduğunu belirterek şunları söyledi:"Kamunun ihtiyaç duyduğu işlerde çalışan taşeronlar kamuda istihdam edilecek. İlk kez iş bulan her gencin maaşı 1 yıl boyunca devlet tarafından karşılanacak. Bu hem işçiye hem iş verene destek. Ayrıca gençlerin kendi işlerini kurmaları için destek verilecek." LEYLA ÖZEKŞİ POLAT - MERAL KINACILAR