AK Parti Gaziantep Milletvekili Aday Adayı Sadık Karakan, Türkiye için 7 Haziran seçiminin, dünya devleti olma seçimi olduğunu söyledi.

Türkiye'nin AK Parti hükümetleri dönemindeki önlenemeyen yükselişi, yatırım hamleleri, kalkınma projeleri ve istikrarı batı alemini çılgına çevirdiğini ifade eden Sadık Karakan, 7 Haziran milletimizin iradesiyle bu yükselişin sürekliliği için bir dönüm noktası olacaktır” diye konuştu.

Türkiye Hokey Federasyonu Başkanlığı görevinden istifa ederek, AK Parti Gaziantep Milletvekili aday adaylığı için müracaat ederek, seçim çalışmalarını yoğun bir tempoyla sürdüren Sadık Karakan'ın, katıldığı tanıtım toplantılarında yaptığı değerlendirmeler büyük ilgi gördü. Türkiye’nin dünyanın en önemli ülkeleri arasında yer aldığını ifade eden Karakan, şunları söyledi:

“Dünyanın en önemli stratejik konumuna sahip olan Türkiye, diğer değerleriyle de dikkatleri üzerinde toplamaktadır. Yer altı ve yer üstü zenginlikleri yanında stratejik konumu ve sahip olduğu özelliklerle sadece Ortadoğu’nun değil dünyanın da ilgisini çekmektedir. Türkiye dünya için ne ise Gaziantep’te aynı özelliği taşımaktadır. Nitekim Gaziantep bulunduğu bölgenin lokomotifi olduğu gibi Ortadoğu’nun Akdeniz’e açılan en önemli stratejik konuma sahip sanayi kentidir. Türkiye’nin AK Parti dönemindeki yükselişinde olduğu gibi Gaziantep’in de gelişmesi ve kalkınması, dış güçler tarafından istenmemektedir. Türk-Kürt diye kardeşi kardeşe kırdırma denemeleri, açılım ve kardeşlik projesi ile geri tepince, yerli askeri sanayi ve yerli askeri savunma sanayi hamleleri atılınca, 3. Havalimanın temeli atılıp, Lufthansa Havayolları’nın iflas edeceği ve dünya hava trafiğinin Türkiye’den geçeceği endişesi belirince, 3. Köprü, hızlı tren, Marmaray geçişleri ile dünyadaki global krizlere rağmen Türkiye'nin dev yatırımlar yaptığı görülünce, Kanal İstanbul Projesi’nin gerçekleşmesi durumunda Montrö sözleşmesinin boğazlarına tıkanması ve hakimiyetlerinin son bulacağı endişesi, İstanbul’un finans merkezi haline gelmesiyle, Arap sermayesinin Türkiye'ye akması ve bir çok dev projenin kararlılıkla yürütülmesi onlar açısından yenilir yutulur bir şey değildi. Kendilerine göre durumun vahametini anlayan şer odakları; bu defa içerideki yandaşlarını da yanlarına alarak, paralel, yatay, dikey, çapraz, Allah ne verdiyse saldırmaya başladılar. Durum çok vahim ve tehlikeli arz etmektedir. Böyle Alçakça saldırılar karşısında top yekün tavır almak ve hükümetimize destek vermek zorundayız. Kim hangi siyasi fikirde olursa olsun gün birlik ve beraberlik günüdür. Bu şer odaklarına karşı durmak vatandaşlık görevidir.”

GAZİANTEP DAHA GÜZEL ŞEYLERİ HAKEDİYOR

7 Haziran seçimlerinin Türkiye için, millet için hayati önem taşıdığına işaret eden Sadık Karakan, “Dolayısıyla 7 Haziran 2015 seçimleri Türkiye'nin kalkınmasına destek olmakla yetinilmeyip dünyaya meydan okuma ve tescilli bir dünya devleti olma seçimidir. 5 yıllık Federasyon Başkanlığı görevim esnasında ziyaret ettiğim 50’nin üzerinde ülkede ve katıldığım organizasyon, oturum ve toplantılarda yabancı ülke insanlarının ülkemize bakış açılarındaki müspet gelişmeyi görünce, Ak Parti hükümetleri ve liderlerine sonsuz kere minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Gelişen ve kalkınan Türkiye’de daha büyük bir hızla Gelişen ve bir dünya kenti olma yolunda ilerleyen Gaziantep’in de hızının kesilmemesi, parlayan yıldızının söndürülmemesi 7 Haziran seçimlerinde milletimizin iradesiyle mümkün olacaktır. Gaziantep daha güzel şeyleri hak ediyor. Gaziantepli çılgın projeleriyle bir dünya kenti olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bütün hemşehrilerimizi ve milletimizi 7 Haziran sandığında güçlü AK Parti hükümetine evet demeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı. İHA