Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) Genel kurulunda konuşan TOSYÖV Gaziantep Destekleme Derneği Başkanı Necati Binici, Gaziantep'teki KOSGEB mağdurlarını gündeme getirdi. Binici, "Gaziantep'te 300'e yakın firma 3 yıldır mahkemelik. İşin kötüsü bunlar harcamışlar, cebinden para vermişler, ödemişler onu da bankadan faizle almışlar. KOSGEB Başkanı Gaziantep'e geldiğinde mağduriyeti ilettik, müfettiş gönderilmesine rağmen sorun çözülmedi. KOSGEB denilen kurum kobilere destek olmalı. KOSGEB'i yeniden değerlendirmek lazım" dedi. Binici'nin sözleri salondan büyük alkış aldı.

65. HÜKÜMETTEN ÇARE BEKLİYORUZ

Ankara Sanayi Odası meclis salonunda yapılan genel kurulda konuşan Necati Binici, Doğu ve Güneydoğuda faklı bir yaşam sürdüğünü, bu illerdeki KOBİ'lerin gerek Suriye, gerekse Irak'taki gelişmelerden dolayı mağdur olduğunu dile getirerek, "Bölgedeki savaş KOBİ'leri mahvetti. Gaziantep 7 milyar dolar ihracat yapan bir kent. 500 bin Suriyeli içinde barındırıyor. Bugün Türkiye'deki Suriyelilerin yüzde 70'i bu bölgede yaşıyor. Kilis 90 bin nüfuslu bir şehir, Suriyeli sayısı 130 bin. Beni en çok kaygılandıran şey hükümetin bu yörelere olan duyarsızlığı. 65. Hükümet hayırlı uğurlu olsun, inşallah bizim sıkıntılara çare olurlar diye düşünüyorum" dedi.

KOSGEB BAŞKANI'NA SORUNLARI ANLATTIK

Konuşmasında KOBİ'lerin yaşadığı sıkıntıları dile getiren, özellikle KOSGEB desteklerinde yaşanılan sorunları anlatan Necati Binici, eğitimlerin önemli olduğunu, ancak KOBİ'ler battıktan sonra eğitimlerin de bir anlamının kalmayacağına vurgu yaptı. Binici, "KOBİ battıktan sonra işçi, eleman nerede çalışacak? Burada KOSGEB mağdurlarından bahsetmek istiyorum. Gaziantep'te 300'e yakın KOBİ 3 yıldır mahkemelik. İşin kötüsü bunlar harcamışlar, cebinden para vermişler, ödemişler onu da bankadan faizle almışlar. Gaziantep'te Ticaret Odası'nda yapılan toplantıda Kosgeb başkanına sıkıntıları anlattık. Bir müfettişin verdiği rapor, 300'e yakın kişinin mahkemelerde sürünmesini engelleyemedi. Müfettiş tek başına kararını verdi gitti. İş yine sürümcemede kaldı" diye konuştu.

KOSGEB KOBİ'LERE DESTEK OLMALI

'Gaziantep KOSGEB'i yeniden değerlendirmek lazım' diyen Binici, "Mesele işleyişte ve illerdeki bürokratlarda. Sorunların bir an önce çözülmesini istiyoruz. Dediğim gibi Gaziantep'e müfettiş geldi, iş çözülmedi. Bir müfettişle çözülmüyor. KOSGEB denilen kurum KOBİ'lere destek olmalı" dedi.

BİNİCİ SORDU, CEVAP YOK

Necati Binici, üyelere 'Aranızda KOSGEB'ten kredi desteği alan oldu mu?' diye sordu, ancak salondan ses çıkmayınca konuşmasını sürdürdü:"KOSGEB'in işleyişini de bilmiyorsunuz. Kalem üzerinde biliyorsunuz. Kredi için müracaat ettiğinizde öğreniyorsunuz. Eğitimler bir tarafa, KOBİ'lere nasıl destek oluruza bakılmalı. Özellikle doğu ve güneydoğudaki kobiler sıkıntı içerisinde" dedi.

BİNİCİ'Yİ TEBRİK ETTİLER

Binici'den sonra söz alanlar, şaşkınlıklarını dile getirirken, bu konuyu gündemlerine alacaklarını belirtti. Konuşmacılar Necati Binici'yi konuşmasından dolayı tebrik etti. Meral KINACILAR