Muhalefet, Binali Yıldırım başkanlığında kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin 65. Hükümeti değerlendirdi. CHP Gaziantep Milletvekillerinden Akif Ekici, "Atanmış bir hükümet" derken, Mehmet Gökdağ ise, "Darbe hükümeti" yorumunda bulundu. MHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan ise, "Profili daha düşük bir hükümet kuruldu. İnşallah düşük profille terörle mücadele aksamaz" dedi.

EKİCİ:ŞİMŞEK'İN KALMASINDA FAYDA VAR

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, yeni hükümetin hayırlı olmasını dilerken, "Tayin edilmiş hükümet hayırlı olsun. Sürekli milli irade denen ama bir türlü milli iradeye saygı gösterilmeyen bir hükümetle karşı karşıyayız. Fakat bu hükümet atanmış bir hükümet. Binali Yıldırım'ın sadece okuma görevi vardı. Liste eline verildi" dedi. Mehmet Şimşek'in görevine devam edecek olmasını da değerlendiren Ekici, "Bu hükümet içerisinde diğerlerine göre daha deneyimli. 15 yıldır maliye ve ekonomin başında. Bu kadar yanlışın içerisinde eksikleri olsada, doğru yapmaya çalışan tek bir bakan var, onurda kalmasında fayda var. Şimşek, sadece Gaziantep için değil ülke için iyi oldu. 15 yıldır işin başında, işlere yabancı olmayan bir bakan. Yine de ülkemize hayırlı olsun" dedi.

GÖKDAĞ:BU BİR DARBE HÜKÜMETİ

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, yeni hükümetin tek adamın iradesine dayalı bir kabine olduğunu belirterek, "Bu giderek etkinliğini hissettiriyor. Bu darbe hükümetidir. Davutoğlu hükümetine darbe yapılmıştır" dedi. Bu hükümetin göstermelik bir hükümett olduğunu söyleyen Gökdağ, "Sadece şekil olarak vardır. Erdoğan'ın iki dudağı arasında kurulan bir hümümet. Bu anlayışla kurulan hükümetten bağımsız özgün bir çalışma beklenemez dedi.

TAŞDOĞAN:PROFİLİ DAHA DÜŞÜK BİR HÜKÜMET

MHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, 65. Hükümetin hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, "Kendi iç dengeleriyle ilgili değişiklik oldu. Profili daha düşük bir hükümet kuruldu. İnşallah düşük profille terörle mücadele aksamaz" dedi.

Taşdoğan, terörle mücadele konusunda hükümete desteklerinin devam edeceğini belirterek, "Diğer konularda eleştirilerimiz baki" dedi. Meral KINACILAR