Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, bir evde aroma ve etiket kullanılarak, 'zeytinyağı' diye piyasaya sürülmesi planlanan 6 ton kaçak yağ ele geçirdi. Yağın ne yağı olduğu ise henüz belirlenemedi.
Bir ihbarı değerlendiren zabıta ekipleri, Girne Mahallesi’nde kaçak yağ üretildiği belirlenen eve baskın yaptı.
Baskında, evin bir odasında tenekelere doldurulmuş, menşeyi belli olmayan 6 ton yağ bulundu. Yağların, zeytinyağı aroması kullanılarak ve tenekelere zeytinyağı etiketi yapıştırılarak, piyasaya sürülmesinin planlandığı öğrenildi.

NE YAĞI OLDUĞU BELİRLENEMEDİZabıta Dairesi Başkanı Ömer Yalım, evde bulunan şüpheli 5 Suriyeli hakkında işlem başlatıldığını söyledi. Piyasaya sürülmesi hedeflenen yağ ile insan sağlığının hiçe sayıldığını vurgulayan Yalım, şöyle konuştu:
"Bir mahalle arasında ve bir evin içerisinde vatandaşın sağlığını hiçe sayarak, böyle bir şeyin organize edilmesi makul bir şey olarak görülemiyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden ekiplerimiz de geldi, beraber çalıştık. Yağ üzerinde çalışma yaptık ama şu an için ne yağı olduğunu belirleyemedik. Bu yağları vatandaşa zeytinyağı arması yapıştırarak yedirmeye çalışan insanlarla ilgili gerekli işlemleri yaptık."
İnsan sağlığını hiçe sayan bu tür üretimleri 'gıda terörü' olarak değerlendiren Yalım, fırsatçıların önüne geçmek için aralıksız çalıştıklarını ifade etti. Yalım, vatandaşlara da zeytinyağı diye satılan ürünlere karşı tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu.