Kredi ve Yurtlar Kurumu Bölge Müdürlüğünde, yolsuzluk ve ihaleye fesat karıştırıldığı iddiasıyla gözaltına alınan aralarında Edacan inşaatın yönetim kurulu başkanı Ahmet Selim Ener'in bulunduğu 6 kişi çıkarıldıkları mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Kredi Yurtlar Kurumu'nda ihalelere fesat karıştırılıp, yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında polis ekipleri, savcılık kararıyla geçen cuma günü Gaziantep ve Ankara'da eş zamanlı operasyon düzenleyerek 8 kişiyi gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan 2 kişi ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakılırken, biri kadın 6 şüpheli ise bu sabah sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi. Dün adliyeye sevkedilen 6 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

15 YILLIĞINA KİRALAMIŞTI

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), 15 yıl kira garantili yurt yaptırmak için onlarca işadamıyla protokol imzalamış, bu protokollerde yüksek kiralar dikkat çekmişti.

Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker yurt sorununu meclis gündemine taşıyarak, “Bu binalar ihale yapılmadan pazarlık usulü kiralanıyor. İldeki yurt ihtiyacı sebebiyle AKP’ye yakın isimlere böylece gelir sağlanıyor. KYK tarafından açılan yurtlar normal fiyata göre de pahalı. Bir de üniversitenin kampus alanında boş yer olmasına rağmen bu yurtlar şehir dışına ve ulaşım olmayan yerlere yapılıyor, böylece öğrenciye bir de ekstra yol masrafı çıkıyor.” demişti.

ŞAHİN’İN GİRİŞİMLERİYLE YURT TEMELLERİ ATILMAYA BAŞLANDI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in girişimleri ile bazı işadamları yurt yapımı için harekete geçmiş, Güllüoğlu Kız Öğrenci Yurdu’ndan sonra Edacan Grup, Karataş mahallesi birinci bölgede 5 bin kişilik yurt yaptırmıştı. DHA/HABER MERKEZİ