GAZİANTEP’te, babaları 4 yıldır cezaevinde olan ve 1 yıl önce anneleri ölen yaşları 7 ile 19 arasında değişen 4'ü kız 6 kardeşin komşuları olan 2 Suriyeli ile birlikte Suriye'ye gittiği öne sürüldü.

Yukarıbayır Mahallesi’nde nineleri ile birlikte oturan 19 yaşındaki Zeliha, 17 yaşındaki Aycan, 15 yaşındaki Yeliz, 13 yaşındaki Ali Murat, 9 yaşındaki Emine ve 7 yaşındaki Abdurrahman G. adlı kardeşler geçen salı gecesi kayboldu. Yaptıkları aramalara rağmen 6 kardeşe ulaşamayan yakınları, güvenlik güçlerinden yardım istedi. Bu sırada kaybolan kardeşlerin komşuları olan Suriyeli 2 gencin de evlerinde olmadığını fark edenler, 6 kardeşin Suriye'ye gitmiş olabileceğini öne sürdü.

Polis, kaybolan kardeşlerin yaşadığı semt sakinlerinin bilgisine başvurdu. Yakınları ise Suriyeli komşuları ile birlikte haber alınamayan ve ninelerinin evinden 6 bin lira ile eşyalarını alarak Suriye'ye gittiğinden kuşkulandıkları 6 kardeşin biran önce bulunmasını istedi. Polis, geçen salı gecesinden bu yana kayıp olan 6 kardeşin bulunması için çalışmasını sürdürüyor. DHA