Mahalli liglerden Batur sahası takımlarından Şehitlerspor’da 57 yıl önce futbol oynayan Ali Zinzircioğlu ve Necip Özkaynar takıma iftar yemeği verdi. Batur bölgesinde bu sezonu şampiyonlukla tamamlayan Şehitlerspor iftar yemeğinde hem kutlama yaptı hem de yıllar öncesinin futbolcuları ile mevcut oyuncular bir araya geldiler.

Bir bağ evinde verilen iftar yemeğine Tüfad başkanı İsmet Savcılıoğlu, Batur Bölgesi Onursal Başkanı Abdullah Oğuz, bölge başkanı Yusuf Ziya Özuçar, eski ulusal hakemlerden Ziya Türkmen, Şehitlerspor’un eski oyuncularından Ali Zinzircioğlu ve Necip Özkaynar, kulüp başkanı ve yönetimi ile futbolcular katıldılar.

Şehitlerspor’un yıllar önce formasını giyen, ismi verilmeyen ve şu anda Ankara’da ikamet eden Gaziantepli bir iş adamının takımın akıbetini merak edip sormasının ardından halen devam ettiğini öğrendikten sonra takımı iftarda bir araya getirdiği öğrenildi.

İftar yemeğinin ardından çay ve tatlı ikramında eski futbolcular o dönemlerde ki maceralarını anlatırken bu sezon elde edilen şampiyonluktan dolayı yönetime ve oyunculara teşekkür ederek gurur duyduklarını söylediler. Futbolun evrensel bir oyun sistemi olduğunu söyleyen Tüfad şube başkanı İsmet Savcılıoğlu, eğer bu iftar yemeğinde 50 – 60 yıl önce Şehitlerspor’da top koşturan büyüklerimiz bugün yeni nesille aynı futbol dilini konuşuyorsa ve futbolun birleştirici unsuruna bir kez daha şahit oluyrsak bu güzel bir yaşantıdır, dedi. Futbolla yaşayan insanların aradan oldukça uzun yıllar geçmesine rağmen birbirlerini unutmadıklarını aktaran Batur Bölgesi Onursal Başkanı Abdullah Oğuz, bu birlikteliği birçok ailede görmek mümkün değildir. Sporun verdiği ahlak her zaman için önemlidir ve bu iftar yemeğinde ki samimiyet bizleri oldukça memnun etmiştir dedi.