Gaziantep'te doktorluk mesleğinde 50 hizmet yılını geride bırakan 14 hekim ödüllendirildi. Gaziantep Üniversitesi Mavera Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen törende Ömer Aydoğan, Kamil Afat, Alaettin Demircan, Refik Sacır, Mehmet Ali Tokatlı, Bülent Yılmazer, Mehmet Tevfik Osmanlıoğlu, Selçuk Dai, Mustafa Tümer, Ahmet Dinler, Nilüfer Özyurt, Necdet Karslı, Adnan Muhittinoğlu ve Mehmet Şebip Odabaşı plaketlerini Vali Yerlikaya ile protokol üyelerinin ellerinden aldılar.

Valilik, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Gaziantep Üniversitesi, Sanko Üniversitesi, Gaziantep-Kilis Tabipler Odası ve Sağlık Bakanlığı teşkilatı işbirliğiyle 14 Mart Tıp Bayramı'nda tören düzenlendi. Törene Vali Ali Yerlikaya ve Hatice Nur Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Durdu Yetkin Şekerci, Üniversite Rektörleri, akademisyenler, il protokolü ve sağlık camiasından davetliler katıldı.

ZOR BİR MESLEK

Vali Ali Yerlikaya törende Ankara’da meydana gelen hain saldırı sonucu hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa dileyerek başladığı konuşmasında hekimlik mesleğinin zorluğuna işaret ederek, “İlimizde 17 bin 208 kamu, özel ve üniversitelerimizde sağlık personelimiz görev yapıyor. Gazi şehrimizde kendi vatandaşlarımız ve Suriyeli misafirlerimiz ile birlikte 2 milyon 350 bin insanımızın sağlığını korumak için cansiperane görev yapan tüm sağlık camiasının mensuplarımızdan Allah razı olsun. Bütün hekimlerimiz ve sağlık çalışanı kardeşlerimizi 79 milyonluk aziz milletim ve bütün insanlık adına kucaklıyorum ve onlara müteşekkir olduğumu ifade ediyorum. Tıp Bayramınız kutlu olsun, sağ olun var olun” dedi.

NÖBETÇİ SAĞLIK PERSONELİNE ZİYARET

14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle hazırlanan “Kalbimiz Sizinle Atıyor” temalı etkinlikler kapsamında görevi başında bulunan sağlık personeli ve hekimler kamu ve özel hastanelerde ziyaret edildi. Vali Ali Yerlikaya Başkanlığında oluşturulan ziyaret heyetinde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yavuz Coşkun, Sanko Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, İl Sağlık Müdürü Dr. Saadettin Yazı, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hayati Deniz ve Gaziantep-Kilis Tabipler Odası Başkanı Dr. Hamza Ağca bulundular. Heyet ilk ziyaretini Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesine yaptı. Buradan Özel Sanko Hastanesine geçen heyet daha sonra 112 Acil İstasyon Noktası ve Dr. Ersin Devlet Hastanesi acil servisini ziyaret ederek, nöbetçi hekim ve sağlık personelinin Tıp Bayramını kutladılar. Ziyaret edilen yerlerde tedavi gören hastalarla bir araya gelen Vali Yerlikaya ve protokol heyeti “geçmiş olsun” dileğinde bulundular. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT