Gaziantep’te yaşayan kadınlar için müjdeli haber. Kadınların baş belası olan Meme kanseri artık erken teşhis edilebilecek. Büyükşehir Belediyesi ve Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliğiyle yapılan Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’nin (KETEM) açılışı yapıldı. Merkezde 17 bin kadının erken teşhisi ve tedavisi yapılacak. Toplamda ise 50 bin kadın taranacak.

GAZİANTEP ORTADOĞU’NUN SAĞLIK MERKEZİ OLACAK

KETEM’in açılışı nedeniyle düzenlenen törene; Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep büyükşehir belediye başkanı Fatma Şahin, Şahinbey belediye başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İl sağlık müdürü Mustafa Tanrıverdi katıldı. Törenin açılışında konuşan Mehmet Şimşek Gaziantep’i Ortadoğu’nun sağlık merkezi yapacaklarını söyledi. Şimşek ‘Gaziantep sağlık alanında çok iyi konumda. Gaziantep’i birkaç yıl içinde sadece Güneydoğu’nun değil Ortadoğu’nun sağlık merkezi konumunda yapmak istiyoruz Gaziantep’e yeni hastane yapılacak. Bu hastane Türkiye’nin en büyük hastanelerinden birisi olacak. Perilikaya bölgesine de 300 yataklı bir hastane yapacağız. Bunun yanı sıra mevcut 25 Aralık Devlet Hastanesi’nin kapasitesini de 300 yatak arttırmak için Sağlık Bakanlığı ile görüştük ve taleplerimizi olumlu karşıladılar” dedi.

ŞAHİN:SAĞLIK DA ÖNEMLİ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, ‘Görevimiz vatandaşa yol, su ve kaldırım hizmeti vermek kadar sağlıkta bir o kadar önemli. Toplumun sağlığını yükseltmek ve biliçlendirmek lazım. Bunun bilinci ile hareket ediyoruz’ şeklinde konuştu.

“MERKEZDEN 50 BİN "KADIN YARARLANACAK”

Bir anne olarak meme kanserindeki riskini çok iyi bildiğini ifade eden Şahin, bunun erken teşhis edilmesi ve tedaviye erken başlanmasının önemine dikkat çekerek şöyle konuştu:’Sağlık alanında meme kanserinin en yüksek görülen bir hastalık olduğu biliniyor. Meme kanserinde her 3 kişiden birinin yaşamına dokunmak çok önemli. Bu merkezde 17 bin kadının erken teşhisinin ve tedavisini yapacağız. Toplamda ise 50 bin kadını tarayacağız ve neticesinde tedavi hizmeti verecek olan bir merkez.’ MANSUR YALVAÇ