Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kullanılmak üzere 32 araç hibe etti.

Araç teslimi için Büyükşehir Belediyesi’nin açık otoparkında bir tören düzenlendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep’te istenilen hedefe ulaşabilmek için en önemli konu başlığının güvenlik olduğunu söyledi. Bu doğrultuda İl Emniyet Müdürlüğü’ne araç yardımında bulunduklarını aktaran Şahin, “Güvenli şehir olması içinde emniyetimiz büyük gayretle çalışıyor. Bize düşen ise valimiz başta olmak üzere emniyetimiz, odalarımız ve STK’larımız ile birlikte onlarla dayanışma içinde olmamız gerekir” dedi.

YERLİKAYA: HİZMETTE KULLANILACAK

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ise, alınan araçların 20 tanesinin devriyede diğerlerinin emniyetin hizmetlerinde kullanılacağını ifade ederek, “Büyükşehir Belediyemiz 32 araç aldı. Daha önce Şehitkamil Belediyemiz 10 araç almıştı, Şahinbey Belediyemiz de 10 araç alacak. Ticaret Odamız, Sanayi Odamız, Ticaret Borsamız ve Organize Sanayi Bölgemiz de 20 tane zırhlı araç aldılar” diye ifade etti.

5 TANE POLİS MERKEZİ KURULACAK

Yerlikaya, şehirde 7 polis merkezinin bulunduğunu, bir yıl içinde 5 tane daha polis merkezi yapılacağını açıkladı. UKOME kararları ile şehrin birçok bölgesinde Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) kurulduğunu aktaran Yerlikaya, bu nedenle şoförlerin daha dikkatli olmasını istedi. Hiç kimsenin trafik cezası almasını arzu etmediklerini belirten Yerlikaya, Gaziantep’in ençok göç alan illerin başında geldiğini, bu nedenle emniyet ve güvenlik açısından da önem arz ettiğini vurguladı. İl Müftüsü Ahmet Çelik’in duası ile biten program sonrasında Ali Yerlikaya ile Başkan Şahin araçların anahtarlarını emniyet yetkililerine teslim etti. HABER MERKEZİ