MHP’deki olağanüstü kongre sürecinin zora girmesiyle birlikte muhalifler gelecek için nasıl bir yol izleyeceklerinin planlamalarını yapıyor. Kulislerde Akşener’in MHP içindeki mücadelesini sonuna kadar sürdüreceği, hatta yeni bir kongre için imza toplamaya başladığı konuşulurken, eş zamanlı olarak 5. parti hazırlıklarına da hız verildiği öğrenildi. Önder Yılmaz'ın haberine göre, muhalif kanada geçen bazı milletvekillerinin de katılımıyla TBMM’de temsil edilecek yeni partinin adının, “Milliyetçi Demokrat Parti” olabileceği öne sürülüyor.

Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, YSK ve Çankaya İlçe Seçim Kurulu’nun verdiği kararların ardından MHP’deki kongre süreci askıya alınırken, muhalifler yol haritalarını gözden geçiriyor. Koray Aydın’ın başka bir partide siyasi mücadele vermesi beklenmiyor. Genel merkezin olası disiplin hamlesiyle kulvar dışında kalmazsa mücadelesini yine MHP içinde sürdürecek. Genel başkan adaylığı için ismi geçen Sait Gönen, Suat Başaran ve Süleyman Servet Sazak’ın da benzer bir yol izleyeceği ifade ediliyor.

MUHALİF VEKİLLER NE YAPACAK?

Akşener’in muhalif kanatta yer alan MHP’li bazı milletvekillerini de yanına alarak TBMM’de temsil olanağını yakalayacağı vurgulanıyor. Akşener’in Ak Parti içinden transfer çalışmalarıyla da Meclis’te 20 milletvekiline ulaşarak grup kurmayı düşündüğü de ifade ediliyor. Muhalif konumdaki Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Isparta Milletvekili Nuri Okutan, Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, İzmir Milletvekili Oktay Vural’dan hangisinin yeni parti sürecinde dahil olacağı, konuşuluyor. Kulislerde Akşener kanadında yeni parti için tüzük çalışmalarının da sessiz sedasız yürütüldüğü ifade ediliyor.