GAZİANTEP'te, aralarında para nedeniyle husumet bulunan iki grup arasında pompalı tüfeğin kullanıldığı kavgada 1 kişi öldü. Olaya karıştığı iddia edilen 5 kişi ise polis tarafından kovalamaca sonucu yakalandı.


Olay, öğleden sonra Tüfekçi Yusuf Bulvarı'nda meydana geldi. İddiaya göre 33 yaşındaki Halit Sönmez ile aralarında alacak- verecek nedeniyle husumet bulunan kişiler karşılaşınca, tartışmaya başladı. Kısa sürede büyüyen tartışma sırasında pompalı tüfekle ateş açıldı. Kim tarafından ateşlendiği belirlenemeyen tüfekten çıkan saçmalara hedef olan Sönmez ağır yaralanırken, husumetlileri otomobille kaçtı. İhbar üzerine olay yerine gelen polisler, çevre güvenliğini aldı. Sağlık ekipleri de Halit Sönmez'i ilk müdahalesinin ardından ambulansla Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'ne götürdü. Acil serviste tedaviye alınan Sönmez, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Sönmez'in cesedi, otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Polisler, olay yerinde görgü tanıklarının ifadesi üzerine şüphelilerin kaçtığı araç plakası ve modelini belirledi. Harekete geçen polisler, şüphelilerin bulunduğu otomobili takibe aldı. Yaklaşık 45 dakika süren kovalamacanın ardından şüpheliler, Taşlıca Mahallesi'nde araçlarından inerek ormanlık alana kaçmaya başladı. Polisler, yaya olarak kaçan Evren Ç., Atilla Y., Aytullah Ö., Alper H. ve Müslüm K.'yı gözaltına aldı. Gözaltına alının şüpheliler, sorgulanmak üzere Cinayet Büro Amirliği'ne götürüldü. Olay yerinde geniş çaplı arama yapan polisler ise kavgada kullanılan tüfeği bir bahçede ele geçirdi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.