Milli maçlar nedeniyle verilen arada futbolculara verilen iki günlük izin dün sona ererken, Adanaspor maçı hazırlıklarının startı verildi. Antrenman öncesi açıklamada bulunan Gaziantepspor teknik direktörü İsmail Kartal, lige iyi başlamanın mesajını vermemiz gerekiyordu, dedi. Sezon öncesi hazırlıklara geç başladıklarını ve birçok futbolcunun antrenman eksikliğinin olduğunu açıklayan Kartal, en az 5 hafta zaman ihtiyaçları olduğunu söyledi.

GAZİANTEP ŞEHRİNE ARMAĞAN OLSUN

Gençlerbirliği mağlubiyetini bir an önce unutup toparlanmaları gerektiğini söyleyen Kartal, “kendi evimizde taraftarlarımıza karşı iyi mücadele edip, lige iyi başlamanın mesajını vermemiz gerekiyordu. Gaziantep’te son yaşanan olaylardan sonra taraftarlarımız ve halkımız mutlu etmek içinde oyuncularla birbirimize söz verdik onun için iyi motive olduk. Maç çok iyi çalıştık, iyi konsantre olduk, rakibi iyi analiz ettik. Oyunun geneline batığımız zaman Trabzonspor’un birkaç tane kontrataktan bize göre daha fazla pozisyonu olabilir ama ilk yarıda hiç pozisyon vermeden. İkinci yarının özellikle ilk 15 – 20 dakikasında daha baskılı ve iyi oynadık. Pozisyonlarımız vardı, daha sonra rakipte pozisyon yakaladık ama oyunun genelinde daha fazla koşan ve mücadele eden bir Gaziantepspor vardı sahada çok haklı bir galibiyet elde ettik. Üç puan aldık, oyuncularımız tebrik ediyorum taraftarlarımıza ve Gaziantep şehrine armağanımız olsun” dedi.

ZAMANIMIZ YOK

Takımda halen eksik, antrenmansız ve aralarına geç katılan oyuncuların olduğunu ifade eden Kartal, “Sakat olanlar var zannediyorum bir iki tane daha oyuncu gelebilir. Onlarında aramıza gelmesiyle önce takımım birbirine uyum sağlaması lazım, antrenman eksiği olanların arkadaşlarına yetişmesi lazım. Şehrimize ve ülkemize birde lige adapte olmaları lazım. Bunlar zaman alacak şeyler, hemen olacak işler değil ama bizim de zamanımız yok kısa zaman içerisinde lig başladı bu kısa zaman içerisinde takımımızı rakiplerle mücadele edebilecek seviyeye getirmek için çok çalışıyoruz. Bunun için daha en az 5 – 6 haftaya ihtiyacımız var” dedi.

TÜRK FUTBOLU KAZANIR

Fenerbahçe’de görev yaparken birçok genç oyuncuyu oynattığını aktaran Kartal, “Ben gençlere önem veren bir antrenörüm, gençlere şans vereceksiniz ki hem kendi takımınız hem de Türk futbolu kazansın. Alpay’da önü açık ve geleceği olan bir oyuncumuz İnşallah hem kendisi hem de ülkemiz için kazanılmış bir oyuncu olur. Bundan sonra daha çok çalışarak takımda yer bulmak için mücadele eder, bulduğu şansları iyi değerlendirirse hem Gaziantepspor hem de Türk futboluna Gaziantepspor aracılığıyla bir genç kazandırmış oluruz” açıklamalarında bulundu.

A.SERDAR ÖZEKŞİ