İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Gaziantep'te 1092 okul olduğunu, bunlardan 328'inin müdürü olmadığını belirterek, "5 gün içerisinde bu okulların müdür atamaları yapılacak" dedi. Okul müdürleri atama sürecinde yapılan spekülasyonlara değinen Ekinci, "Okullarımızı en iyi şekilde temsil edecek, memur değil gönüllü arkadaşlar görev alacak. Bu arada 3-5 isim yanlış da olabilir. Niyete bakmak lazım. Bu işin sorumlusu, hesap sorulacak kurum amiri benim, bunun hesabını ben vereceğim. Bana sonucuna bakıp başarısızlığın hesabı sorulsun" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ile, yıkılıp yeniden yapılacak okullar, okul müdürleri atamaları, hademe sorunu ve Suriyeli öğrencilerin durumunu konuştuk.

3-5 İSİM YANLIŞ OLABİLİR

Okul müdürü olmak için açılan sınava çok sayıda müracaat olduğunu belirten Ekinci, "Müdürün kim olduğu önemli değil, önemli olan benim okuluma hizmet edecek, gönülden çalışan insan. Okullarımızı en iyi şekilde temsil edecek, memur değil gönüllü arkadaşlar görev alacak. Bu arada 3-5 isim yanlış da olabilir. Niyete bakmak lazım. Bu işin sorumlusu, hesap sorulacak kurum amiri benim, bunun hesabını ben vereceğim. Bana başarısızlığın hesabını sorsunlar. Sonucuna bakıp başarısızlığın hesabı sorulsun. Bu konuda ben hesap vereceğim için tasarrufun bende olması da doğaldır" diye konuştu.

MÜLAKATA 1159 KİŞİ KATILDI

Gaziantep'te 1092 okul olduğunu, 328 okulun müdürü olmadığını belirten Ekinci, "5 gün içerisinde bu okulların müdür atamaları yapılacak. Süreç bakanlığın talimatıyla işleyen bir süreç. Okul müdürlerinin mülakatı yapıldı, sadece başvuracaklar, puanlarıyla atanacaklar. Müdürlük mülakatına 1159 kişi katıldı. 328 kişi seçilecek. 18 Kasımda atama süreci bitmiş olacak. " dedi.

HESABI BEN VERECEĞİM

Okul müdürü olmak için açılan mülakat büyük sınavına çok sayıda müracaat olduğunu belirten Ekinci, "Müdürün kim olduğu önemli değil, önemli olan benim okuluma hizmet edecek, gönülden çalışan insan. Okullarımızı en iyi şekilde temsil edecek, memur değil gönüllü arkadaşlar görev alacak. Bu arada 3-5 isim yanlış da olabilir. Niyete bakmak lazım. Bu işin sorumlusu, hesap sorulacak kurum amiri benim, bunun hesabını ben vereceğim. Bana başarısızlığın hesabını sorsunlar. Sonucuna bakıp başarısızlığın hesabı sorulsun. Bu konuda ben hesap vereceğim için tasarrufun bende olması da doğaldır" diye konuştu.

FİZİKİ MEKAN ÇOK KÖTÜYDÜ

Velilerin Mustafa Marangoz okulunun yıkılmaması için yaptığı eylemi hatırlattığımız Ekinci, "Bu okula gidip incelediğimizde okulun tadilatla düzelmeyeceğini tespit ettik. Okulun yıkılıp yeniden yapılacağını duyunca muhtarlar çok sevindi. Muhtarlardan destek aldık. Bugün yıkılmasın, falan tarihe yıkılsın sözleri mantıklı değil. Peki bu okul böyle mi kalsın, öğrenciler kötü mekanda mı eğitim-öğretime devam etsin. İki ay sonra yağmur kar kış gelecek. Okulun yıkımını ertelersek, tekrar yapımı da gecikir. Mustafa Marangoz'da fiziki mekan kötüydü. Duvarları boyayalım, elektrik, su tesisatlarını yenileyelim dedik, baktık olmayacak. Okulun yıkılıp yeniden yapılması gerektiğine karar verdik. Okul çok eski, tadilat parasına yazık olurdu" dedi.

BİR İHALE DEMEK 2 AY DEMEK

Öğrencileri mağdur etmemek için okulların yıkım tarihlerini erteleyemeyeceklerini belirten Ekinci, " Ertelersek, inşaat tarihleri de ertelenecektir. Biz Sayın Valimizle de istişare ettik, planlamasını yaptık. Velilerden sabır ve anlayış bekliyoruz. İhaleler bitti, müteahite teslim noktasındayız. Bir okulu yıkıyorsunuz öğrencileri başka okullara dağıtıyorsunuz. Bunu geleceğimizi güzelleştirme adına yapıyoruz. Kendi evimizi yapmıyoruz. Kendi evinizi bile yapsanız, bir dizi prosedürü yerine getirmek zorundasınız. Bütçe önemli. Bir ihale süreci 2 ay demek. Yıkmayı planladığımız 20 tane okulumuz var. Bunların pek çoğu içerisinde öğrenci olmayan, ek bina şeklinde okullar. Şu anda yıkılıp yeniden yapılacak, 7 okulun ihalesi bitti. Veliler haklı, herkes çocuğunun evine yakın, temiz, ferah bir mekanda eğitim-öğretim görmesini ister. Velilere kızmıyorum, veliler iyisini istemekte haklı. Yıkıp yeniden yapacağımız okulları Eylül ayında bitirmek üzere yapıyoruz. Hedefimiz okulların Eylül ayına yetişmesi" diye konuştu.

OKULLARA 396 HADEME

Hademe sorununda güzel bir gelişme olduğunu söyleyen Ekinci, "396 tane hademe için protokol imzalandı. Bunlara hijyen eğitimi verilecek. Bunlar hiç hizmetlisi olmayan okullarda görevlendirilecek. Ocak ayına kadar sabretmemiz lazım. Yeniden iş kurdan personel talebimiz olacak" dedi.

KÖTÜ ALGIYI DEĞİŞTİRECEĞİZ

Gaziantep'in eğitimde olumsuz olan algısını olumluya çevireceklerini belirten Ekinci, "Bu algıyı bizim yıkmamız lazım. Ben inanıyorum ekibimle birlikte Gaziantep'in eğitimde çok kötü dediğimiz algısını değiştireceğiz" dedi.

SURİYELİ ÖĞRENCİLERLE İLGİLİ GENELGE ÇIKTI

Suriyeli öğrencilerin eğitim- öğretim sistemin içerisine alınacağını, bununla ilgili genelgenin çıktığını belirten Celalettin Ekinci, "Yeni eğitim merkezleri kurulmasına izin veriyoruz. Suriyeliler eğitim- öğretim sistemin içerisine alınacak. Suriyeli çocukların eğitimi, hiçbir öğrencimizin okul giriş çıkışını olumsuz yönde etkilemeyecek. Okullarımızda öğrenci olmadığı zaman Suriyelilere verilecek" dedi.

38 BİN SURİYELİ ÖĞRENCİ VAR

Suriyeli öğrencilerin eğitim-öğretim konusunun ele alındığı bir toplantı gerçekleştirdiklerini söyleyen Ekinci, "Toplantıya sivil toplum kuruluşları ve uluslararası kuruluşlar da katıldı. Suriyelilerin eğitim konusu, milli eğitimin koordinesinde yürüyecek. Şu anda Gaziantep'te kayıtlı 38 bin Suriyeli öğrenci var. Kayıtlı olmayanlarla birlikte tahmini 60 bin Suriyeli öğrenci olduğunu düşünüyoruz" dedi. Meral KINACILAR