Spor Toto Basketbol Ligi’ndeki temsilcimiz Royal Halı Gaziantep, bugün kendi sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u konuk ediyor. Saat 17:00’de Şahinbey Karataş Spor salonunda oynanacak maçta temsilcimiz, çıkışını sürdürmek istiyor.

5. GALİBİYET GELSİN

Temsilcimiz Royal Halı Gaziantep, Basketbol Ligi’nde oynadığı 8 karşılaşmadan 4 galibiyet 4 mağlubiyetle sahadan ayrıldı. Ligde 6. sırada yer bulan temsilcimiz de bu önemli maç öncesi tek hedef galibiyet olarak belirlendi. Rakip İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un ise ligin en zayıf ekibi olarak göze çarpıyor. Bu sezon ligde oynadığı 7 maçta sadece 1 galibiyeti bulunan İstanbul temsilcisi, ligde son sıradan kurtulma mücadelesi veriyor.

BİLETLER 5 TL

Bu önemli karşılaşma öncesinde bilet fiyatlarının ise normal tribünler 5 TL, VİP tribünün ise 20 TL’den satışa sunulacağı öğrenildi. Özellikle taraftarlardan destek isteyen Royal Halılı dev adamlar, galibiyetin coşkusunu hep beraber kutlamak istediklerini belirtti.

KİME DİKKAT ETMELİYİZ?

Konuk İstanbul BBSK takımının kadrosunda tanıdık isimler de göze çarpıyor. Cemal Nalga ve Metecan Birsen gibi Türk oyuncularında forma giydiği ekipte, sayı yükünü ise Hırvat pivotları Damir Markota çekiyor. Hırvat oyuncu bu sezon 31 dakika ortalamayla oynarken forma giydiği süre içerisinde maç maçına 16.1 sayı bulmayı başardı. Markota’nın ardından ABD’li guard Marcus Denmon 15.4 sayı ortalamasıyla göze çarpan isimlerden oldu.

ALTAN LİGE DÖNÜYOR

Royal Halı Gaziantep’in başarılı oyuncularından Altan Erol, dizindeki sakatlığından dolayı yaklaşık 3 haftadır forma giyemiyordu. Hafta içi oynanan Slask Wroclaw maçıyla birlikte yeniden parkelere dönen Altan’ın, yarın oynanacak olan İstanbul BBSK maçında da yeniden ligde forma giymesi bekleniyor.

İKİ ÖNEMLİ EKSİK VAR

Royal Halı Gaziantep’te bu önemli maçta iki yıldız oyuncusundan yoksun olacak. Dev adamlarda sakatlıkları bulunan Julyan Stone’la birlikte Jawad Williams’ın da forma giyemeyeceği öğrenildi.

Julyan Stone’un ayağındaki sakatlığından dolayı yaklaşık 4 hafta forma giyemeyeceği öğrenilirken, Jawad Williams’ın ise tedavisinin bir hafta daha süreceği öğrenildi.