Şahinbey Belediyesi tarafından dar gelirli ailelerin ev sahibi olması için yaptırılan ve daha önceki 3 etaptan 2 bin 340 ailenin yararlandığı Mavikent Konutları’nın 4’üncü etabının temel atma törenine, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yanı sıra Milli Eğitim Eski Bakanı Vehbi Dinçerler, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, Şahinbey Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Başkan Yardımcıları, Meclis üyeleri, İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu ve vatandaşlar katıldı.

5. ETAP MÜJDESİ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ilçenin çok hızlı bir şekilde büyüdüğüne dikkat çekerek, “Şahinbey ilçemiz hızla gelişiyor. 6 yıl önce göreve başladığımızda 700 bin olan ilçemizin nüfusu yaklaşık yüzde 60 artarak şuanda 1 milyon 100 bin kişiye ulaştı. Bu kadar kısa sürede bu kadar hızlı artış, çok kısa bir sürede Şahinbey’in planlı ve programlı büyümesi gerekiyor. Şu anda baktığımız zaman Şahinbey’de 6 yılda 66 bin yapılmış. Gerek belediyemiz, gerek TOKİ gerekse özel teşebbüsler tarafından bu kadar konut yapılmasaydı. Baktığımız zaman ilçemizde 8 bin 947 konutu tamamlamış olacağız. Bu çok kısa sürede çok büyük bir rakam. Şimdi temelini attığımız Mavikent konutları 79 milyon liraya mal olacak. Bloklarımızın ortasında çok büyük bir park alanımız ve sosyal alanlarımız olacak" dedi.

ŞİMŞEK: ADIMLAR ATILIYOR

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Partili belediyelerin çalışmalarıyla kentlerdeki kötü görüntülerin ortadan kalktığını belirtti. Gaziantep'e 110 kilometre uzaktaki Halep'te insanlık trajedisi yaşandığını, oradaki dramın vicdanları parçaladığını, Türkiye'nin hemen yanı başımızda kan, acı, yıkım ve savaş olduğunu anlatan Şimşek, "Çünkü orada demokratikleşme, temel hak ve özgürlüklerde gerekli adımlar atılmadı. Türkiye'de ise temel hak ve özgürlükleri herkes için, bütün inançlar için, etnik gruplar için iyileştirdik. Demokrasinin standartlarını yükselttik. Terör örgütünün bütün çabası ve provokasyonlarına rağmen Güneydoğu'da halk terörle arasına mesafe koyuyor, isyan, başkaldırı çağrıları sonuçsuz kalıyor. Çünkü bizim milletimiz AK Parti hükümeti döneminde temel hak ve özgürlükler noktasında gereken adımlar atıldığını biliyor" diye konuştu.

TOKİ UZMANLARIMIZ VAR

Gaziantep'in konut sorununu çözeceklerini anlatan Şimşek, "Gerekli adımları attık. Çalışkan, gayretli belediye başkanlarımız var. Bir de bu konunun uzmanı TOKİ var. Yeter ki bu ülkede istikrar devam etsiz, biz bütün meseleleri çözmeye talibiz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, konut projesine ilk harç konuldu. BÜLTEN