Gaziantep Üniversitesi 41’inci yılını düzenlenen kokteyl ile kutladı.

Gaziantep Üniversitesi Seyir Tepe Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen kokteyle Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, akademisyenler ve davetliler katıldı.

İLK 10'DAYIZ

Sosyal tesislerde düzenlenen kokteyl ile GAÜN’ün 41’inci kuruluş yıldönümü kutlandı ve üniversite çalışanları bir araya geldi. Kuruluş yıldönümü ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, GAÜN’ün Türkiye’de önde gelen üniversiteler arasında olduğunu söyledi. “Gaziantep Üniversitesi Türkiye’deki ilk on üniversite arasında yerini alıyor” diyen Coşkun, “Artık uluslararasılaşmış, yabancı öğrencileriyle, özgün programlarıyla, gerçekten şehirle bütünleşen, katma değer üreten, sosyal meselelerden eğitim, sanattan tutun da üniversite sanayi işbirliğinde artık çok değişik işler yapan artık herkesin gıpta ettiği çok güzel projelerle yoluna devam ediyor. Eğitim alanında katma değer üreten bir üniversite haline geldi. Bin 600 yabancı öğrencimiz var. Neredeyse olmayan programımız yok. Yabancı dilde öğretim veren programlardan mühendislik, 1973 yılında ODTÜ ile başlayan artık bugünde Ortadoğu’ya başkent olacak şehirde, bir dünya üniversitesi haline geldik” ifadelerinde bulundu.

38 BİN ÖĞRENCİMİZ VAR

GAÜN’de 38 bin öğrencinin yer aldığını belirten Coşkun, “14 bin ön lisans öğrencisi, 4 bin 500 yüksek lisans ve doktora öğrencisi bulunuyor. Üniversite hastanemiz artık son derece kadim. Bugün organ nakli anlamında her türlü imkanı sağlıyor. Hem hizmeti üreten hem de araştırmayı üreten bir hastane. Teknoparkımız aktif bir halde işliyor. Artık böyle bir kentte, sanayinin deviminin yüksek olduğu bir kentte Gaziantep Üniversitesi de bu yolda önemli bir rol oynayacaktır” şeklinde konuştu. İHA