Toroslar EDAŞ Gaziantep Bölge Müdürü Mehmet Unsu, Şehrin enerji altyapısını kalıcı ve köklü çözümlerle çözmek için çalıştıklarını söyledi. Unsu, kabloları yer altına alma çalışmalarının devam ettiğini, 4 yıla kadar bütün bölgelerde, yer üstünde elektrik kablosunun kalmayacağını müjdeledi. Yaptıkları çalışmalardan sonuç almaya başladıklarını kaydeden Unsu, gelen ihbar sayısında ciddi azalmalar olduğunu da ifade etti.

Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği’ni ziyaretinde konuşan Toroslar EDAŞ Gaziantep Bölge Müdürü Mehmet Unsu, enerji ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

SEKTÖRÜN SORUNLARI KONUŞULDU

İnşaat sektörünün yaşadığı sorunları asgariye indirmek için Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği ile Toroslar EDAŞ arasındaki istişare toplantıları devam ediyor. Mehmet Unsu ve beraberindeki Müşteri Operasyonlar Müdürü Serdar Sarıhan ve Yatırım Planlama Takım Yöneticisi İ.Halil Karageçi, GAİMDER Başkanı İbrahim Apa ve Yönetim Kurulu üyeleri ile bir kez daha bir araya geldi. GAİMDER binasında gerçekleşen ziyarette, hem inşaat sektörünün sorunları, hem de şehrin enerji altyapısı ile yaşadığı sorunlar ve bu konuda yapılan çalışmalar konuşuldu.

APA'DAN MESAJ VAR

GAİMDER Başkanı İbrahim Apa, Gaziantep’in hızlı büyüyen bir şehir olduğuna dikkat çekerek, bu büyüme sırasında karşılaştığı problemleri asgariye indirmek için, özellikle altyapı kuruluşlarına önemli görevler düştüğünü söyledi.

ÇABA SARFEDİYORUZ

İnşaat sektörünün, enerji altyapısı ile çeşitli sorunlarla karşı karşıya kaldığını vurgulayan Apa “EDAŞ ile karşılıklı diyalog içerisinde bu sorunlarımızın çözümü noktasında önemli bir mesafe kat ettik. Bizim taleplerimize onlar da her zaman çözüm odaklı yaklaştı. Bu anlayış içerisinde sık sık bir araya gelerek, istişarelerde bulunuyoruz. Geçtiğimiz ay biz Yönetim Kurulu olarak EDAŞ’a gitmiştik, bu kez onlar Derneğimize geldi. Sonuçta bu şehir hepimizin. Şehrimizin sorunlarını birlikte çözmek için çaba sarf ediyoruz. Üyelerimize hizmet akışını kolaylaştırmak için, bu diyaloğumuz devam edecek.” dedi.

ALTYAPI KURULUŞLARIYLA KOORDİNELİ ÇALIŞIYORUZ’

GAİMDER olarak altyapı kuruluşlarıyla her zaman istişare etmeyi çok önemsediklerini belirten Apa ‘’EDAŞ ile yaptığımız görüşmede, üyelerimizin elektrik iç tesisat projelerinde ve iş bitimindeki tesisat mauayeneleri sırasında eksiklerden kaynaklanan sorunların en aza indirgenmesi için yeni bir liste oluşturuldu. Bu listeye üyelerimizin riayet etmesi konusunda gerekli hassasiyeti göstereceklerini umuyoruz. Projelerin ilk aşaması ve son kontrolünde gerek üyelerimiz, gerekse EDAŞ’ın daha dikkatli olması konusunda görüş birliği oluştu. Bu arada, üyesi olduğumuz AYKOME’nin toplantılarında alınan kararla, İlçe Belediyelerinden alınan ruhsatlar düzenli şekilde her ay AYKOME’de toplanıyor. Ve her ay düzenli olarak diğer altyapı kuruluşlarına iletiliyor. Bu projeler bitene kadar altyapı hizmetlerinin sağlanması bizlere büyük kolaylıklar sağlayacaktır’’ diye konuştu.

UNSU: KESİNTİLER GEÇEN YILA ORANLA AZALDI

Ziyarette, Toroslar EDAŞ Gaziantep Bölge Müdürü Mehmet Unsu, yaptıkları çalışmalar hakkında GAİMDER yöneticilerini bilgilendirdi. EDAŞ olarak göreve gelir gelmez altyapıya 20 miyon TL harcadıklarını, bu rakamın her yıl artarak devam ettiğini, önümüzdeki 2016 bütçesinin 80 milyon TL olacağını açıkladı.

İHBAR SAYISI AZALDI

Şehrin enerji altyapısını kalıcı ve köklü çözümlerle çözmek için çalıştıklarını söyleyen Mehmet Unsu, kabloları yer altına alma çalışmalarının devam ettiğini, 4 yıla kadar bütün bölgelerde, yer üstünde elektrik kablosunun kalmayacağını müjdeledi. Yaptıkları çalışmalardan sonuç almaya başladıklarını kaydeden Unsu, gelen ihbar sayısında ciddi azalmalar olduğunu da ifade etti. Toplantıda, üyelerin, 2016 öncesine kadar biten dosyaları da EDAŞ yöneticilerine teslim edildi. Taraflar, 2016 Şubat ayında gelinen mesafeyi yeniden değerlendirmek adına, tekrar bir araya gelmeyi kararlaştırdı. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT