Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 2. Olağan meclis toplantısı Osman Toprak başkanlığında yapıldı. Gündemde bulunan 60 madde oy birliğiyle kabul edildi.

Şehitkamil ilçesi, sanayi mahallesi yol ve cami alanı nazım ve uygulama imar değişikliği için oylamada ret oyu kullanan CHP grubu meclis üyesi Mehmet Sucu ret oyu kullanmalarının sebebini açıkladı. Sucu, “Gönül isterdi cami alanına ret oyu vermemek ancak sebebi var. Ret oyumuzun sebebi oranın temel amacının yeşil alan olmasıydı, bu yüzden ret oyu kullandık’’ dedi. Meclis başkanı Osman Toprak ise ‘’Cami’de, park’ta kamuoyu’nun ortak alanıdır’’ şeklinde konuştu.

CHP’LİLER ÖZÜR DİLEYİP AYRILDI

Kemal KılıçDaroğlu’nun Gaziantep mitingiyle aynı saate denk gelen meclis toplantısına CHP grubu adına Mehmet Sucu özür dileyerek, Demokrasi meydanındaki mitinge gitti. Sucu ‘“Herkesi CHP mitingine davet ediyorum, meclise özürlerimi sunuyorum’’ dedi. Osman Toprak ise Mehmet Sucu’ya yaptığı açıklamadan dolayı teşekkür etti.

4 MADDE KOMİSYONA

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak’ın başkanlık ettiği meclis toplantısında 9 madde oyçokluğuyla, 47 madde oybirliğiyle kabul edilirken; 4 madde için komisyona süre verildi. 2 maddenin gündem dışı teklif kararı olarak kabul edildiği meclis toplantısında başka görüşülecek konu olmadığından bir sonraki toplantının 08 Haziran Pazartesi günü saat 16.00’da yapılmasına karar verildi. Mansur YALVAÇ