Gaziantep’te dayı ile yeğen arasında çıkan ve 4 kişinin hayatını kaybettiği olayın zanlısı oldukları belirlenen 5 kişi adliyeye sevk edildi.
Baba Fikret A., çocukları Ökkeş, Onur, Ümit ve dün gece savcının talimatıyla gözaltına alınan kuzanleri Uğur A., geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye çıkartıldı.
Edinilen bilgiye göre, Gaziantep’in Şehitkamil ilçesine bağlı Atalar Mahallesi'nde çocukların oyun kavgası nedeniyle yaşanan ve 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayın zanlıları, Şehitkamil Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Jandarmaya ait araçlarla hastaneye götürülen zanlılar, güvenlik nedeniyle araçlardan indirilmedi. Cinayet zanlısı olarak çocuklarıyla birlikte gözaltına alınan Fikret A.’nın rahat tavırları ise dikkatlerden kaçmadı.

ADLİYEDE GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDIZanlıların adliyeye sevk edilmesi nedeniyle geniş güvenlik önlemleri alındı. Çevik Kuvvet Polisleri adliye çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken Gaziantep’te ilk defa kullanılan Jandarma Motosiklet Timi de adliyede hazır tutuldu.

BİR KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDIOlayın zanlıları oldukları belirlenen ve daha önceden gözaltına alınan baba Fikret A. ve çocukları Ökkeş, Onur, Ümit ile birlikte kuzenleri Uğur A.’nın da savcının talimatıyla dün gece gözaltına alındığı öğrenildi. Sağlık kontrolleri araçların içinde yapılan zanlılar, daha sonra adliyeye götürüldü.
Olay, 30 Ağustos akşamı saat 21.00 sıralarında yaşanmıştı. Çocukların oyun tartışması nedeniyle dayı ile yeğen arasında başlayan kavga, katliama dönüştü. Dayısı ve çocuklarına kurşun yağdıran yeğen, dayısı Ahmet Hocaoğlu (61), çocukları Cevdet (35), Şahin (38) ve Fikret’i (14) öldürüp Oktay’ı (13) ise ağır şekilde yaralamıştı. Olaydan sonra Fikret A. (45) ile olaya karıştıkları belirlenen çocukları Ökkeş, Onur, Ümit A. gözaltına alınmıştı.