DHA) - GAZİANTEP İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök, şehir hastanesinin Mayıs ayında temelinin atılacağını ve 2,5 yılda tamamlanacağını söyledi. Karakök, buna ek olarak ayrıca 3 ayrı noktaya 300 yataklı 3 yeni bina daha yapılacağını kaydetti.
İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök, beraberinde Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Hayati Deniz ve Halk Sağlığı Müdürü Uz. Dr. Mustafa Tanrıverdi ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Gaziantep'e yapılması planlanan şehir hastanesinin yerinin netleştiğini anlatan Karakök, Bağlarbaşı bölgesine yapılacak hastanenin Mayıs ayında temelinin atılacağını duyurdu. Bölgede altyapı çalışmalarının sürdüğünü anlatan Prof. Dr. Karakök, "Önümüzdeki Mayıs ayında inşaatı başlayacak hastanenin bitiş süresi de 2,5 yıl olarak hesaplandı" dedi.

300 YATAKLI 3 HASTANE

Prof. Dr. Karakök, bunun yanı sıra kentte ihtiyaç duyulan ek binalarla ilgili çalışmaların tamamlandığını ve 300'er yataklı 3 yeni hastanenin de yapılacağını belirterek şunları söyledi:
"25 Aralık Devlet Hastanesi’ne ve Çocuk Hastanesi ile Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi arasına yine 300 yataklı ek bina ile yeni hastaneler yapacağız ve bunları 2015 yılı yatırım programına almak için çabalıyoruz. Bunun yanı sıra Perilikaya kavşağına yine 300 yataklı bir hastane yapılacak ve ihale aşamasında. Bir aksilik olmazsa Mayıs ayında yapımına başlanacak."