GASKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan Kartalkaya Pompa İstasyonları şehrimizin %75 oranında içme suyu ihtiyacını karşılamaktadır. Bunlar 1996 yılında faaliyete giren 1800 mm çapında çelik borulu sistem ve 1973 yılında faaliyete giren 1400 mm çapında ÖGB beton borulu isale hattıdır. Özellikle yaz aylarında sıcaklığa paralel olarak şehrin su tüketimi arttığı için ÖGB beton borulu isale hattı vazgeçilmez bir öneme sahiptir. 1800 mm'lik çelik borulu isale hattı tek başına yeterli olurken günümüzde nüfusu iki milyonu aşan şehrimize yetmemeye başlamıştır. Ancak; yaklaşık olarak 44 yıldır aktif olarak kullanılan ÖGB beton borulu isale hattı özellikle hat basıncının yüksek olduğu yerlerde sürekli arızalara yol açarak hem büyük zorluklarla ve yüksek enerji maliyetleriyle şehrimize getirilen suyun boşa akarak heba olmasına hem de su kesintisi şeklinde işletmenin aksamasına sebep olmaktadır.Bütün bunlar göz önüne alınarak ekonomik ömrünü tamamlamış ve arızaların çok sık yaşandığı can ve mal kaybı ihtimali yüksek olan ÖGB beton borulu isale hattının yaklaşık 12 500 metrelik kısmı Göksu Havzasına Dayalı Düzbağ Projesi kapsamında 1400 mm çaplı çelik boru ile değişim programına alınmış olup 07.04.2017 tarihinde yüklenici firma Kalyon İnşaat tarafından çalışmalara başlanılmış ve şu an itibariyle yaklaşık 6 000 metrelik kısmının değişimi tamamlanmıştır2014 Yılında GASKİ tarafından projelendirilen, 2016 yılında DSİ Genel Müdürlüğü tarafından inşaat ihalesi gerçekleşen Düzbağ Projesi kapsamında teknik açıdan oldukça kötü durumda olan ve işletilmesi gün geçtikçe daha da zorlaşan, ekonomik ömrünü tamamlamış ‘Kartalkaya İsale Hattı Ø1400 mm çaplı ÖGB beton borunun yaklaşık 12 500 m’lik kısmı değişiminin yoğun bir çalışma ile 10 Austos 2017 tarihine kadar tamamlanması planlanmaktadır.Değiştirilmesi elzem olan 1400 mm çaplı ÖGB beton borunun değişiminin tamamlanmasına kadar şehrimizin içme suyu ihtiyacı 1800 mm çaplı çelik borulu isale hattı ile karşılanmaktadır. Yeni Tesis 4 Motpomp 7/24 çalışma esasına göre kesintisiz çalışmaktadır. Bu tüketim hava sıcaklıklarının artması ve mevsim normallerinin üzerine çıkması durumunda daha da artış gösterecektir. Bu nedenle şehir genelinde 1400 mm çaplı ÖGB borunun yenileme işlemi tamamlanıncaya kadar su kesintisi yapılması zaruri hale gelmiştir.Yapılacak su kesintileri sosyal medya hesaplarımız ve gaski.gov.tr web adresimizden kesinti öncesinde bildirilecektir. Vatandaşlarımızın bilgisine sunar, anlayışınız için teşekkür ederiz.
GASKİ Genel Müdürlüğü, 06-07-08-09 Temmuz tarihleri arasında planlı su kesintisine gidiyor. İşte su kesintisinden etkilenecek mahalleler...

6 Temmuz Perşembe günü sabah 09.00 ile akşam 21.arası Şehitkamil'de Zeytinli,Kayaönü, O. Kutlar, Merveşehir,Karşıyaka, Karacaahmet,Yeşilova,Değirmiçem, Fevzipaşa, Budak, Hürriyet,İncilipınar, Münifpaşa, Mücahitler,Dülükbaba, Yaprak, Mücahitler,Çakmak, Eydibaba,Boyno (bir kısım)
6 Temmuz Perşembe akşamı 21.00 ile sabah 09.arası Şahinbey'de Cumhuriyet (bir kısım, İstiklal,Beyazlar (bir kısım), 60.Yıl,Yeşilevler,Çağdaş, Güneykent (bir kısım), Yeditepe (bir kısım), Deniz, 23 Nisan (bir kısım),osmangazi (bir kısım),Binevler (bir kısım), 15 Temmuz (bir kısım), 75. Yıl (bir kısım), Güneş, Geylani, Mimarsinan, Onur (bir kısım), Turanemeksiz, Kurbanbaba, Cumhuriyet (bir kısım),Gümüştekin,İstiklal (bir kısım)
7 Temmuz Cuma akşam 21.00 ile sabah 09.00 arası Şahinbey'de Cumhuriyet (bir kısım), İstiklal, Beyazlar (bir kısım), 60.Yıl, Yeşilevler,Çağdaş, Güneykent (bir kısım), Yeditepe (bir kısım),Deniz, 23 Nisan (bir kısım),Osmangazi (bir kısım), Binevler (bir kısım), 15 Temmuz bir kısım, 75 Yıl (bir kısım), Güneş, Geylani,Mimarsinan, Onur (bir kısım), Turanemeksiz, Kurbanbaba,Cumhuriyet (bir kısım) Gümüştekin, İstiklal (bir kısım)
7 Temmuz Cuma sabah 09.00 ile akşam 21.00 arası Şehitkamil'de 29 Ekim,Türktepe, S. Eyyubi, Tışlaki, Umut, Şekeroğlu,Şirinevler,Kanalıcı,Yeni Mahalle,Boyacı, Çıksorut, Kozluca, Karaoğlan,Kepenek, Girme, Suyabatmaz, Güzelyurt, Tekstilkent, Göllüce, 25 Aralık, Yazıcık, Karagöz,Bekirbey,Seferpaşa, Cabi,Düğmeci, Bostancı.

7 Temuz Cuma akşamı saat 21.00 ile sabah 09.00 arası Şahinbey'de Kolejtepe,Gültepe, Bahçelievler,Akyol, Tepebaşı, Bey,Kozanlı,Eyüpoğlu (bir kısım) Alleben,Şahveli,Alaybey,Çukur,Şahinbey,İsmetpaşa (bir kısım), Karatarla (bir kısım) Kavaklık,Öğretmenevleri,Konak,23 Nisan (bir kısım), Beyazlar (bir kısım),Binevler (bir kısım), Sarıgüllük, Gazi.
8 Temmuz Cumartesi akşam 21.00 ile sabah 09.00 arası Şahinbey'de, Kolejtepe,Gültepe,Bahçelievler,Akyol, Tepebaşı, Bey, Kozanlı,Eyüpoğlu bir kısım, Alleben, Şahveli,Alaybey, Çukur, Şahinbey,İsmetpaşa (birkısım) Karatarla (bir kısım), Kavaklık,Öğretmenevleri, Konak,23 Nisan (bir kısım),Beyazlar (bir kısım),Binevler (bir kısım), Sarıgüllük, Gazi.
8 Temmuz Cumartesi akşam saat 21.00 ile sabah 09.00 arası Şehitkamil'de Hocababa, Mithatpaşa, Çağlayan, Hasırcıoğlu,Eyüpsultan,Karacaoğlan, Kocatepe, Yunusemre, Aydıntepe, Nurtepe,Boyno (bir kısım), 8 Şubat, Selimiye,Mevlana,Özgürlük, Pirsultan.
8 Temmuz Cumartesi akşam saat 21.00 ile sabah 09.00 arası Şahinbey'de Ulaş,Onur (bir kısım),Nuripazarbaşı,Hoşgör,Kıbrıs, Kahvelipınar, Dumlupınar, Düztepe,Esertepe, Cemalgürsel, İnönü,Cengiz Topel, Güzelvadi, Akdere,Beybahçe, Barış, Türkmenler, Karayılan, Beydili,Vatan (bir kısım), Fırat, Narlıtepe,Ocaklar (bir kısım),Etiler.
Şahinbey'de 9 Temmuz Pazar günü 9 Temmuz Pazar günü sabah 09.00 ile akşam 21.00 arası, Ulaş, Onur (bir kısım), Nuripazarbaşı,Hoşgör, Kıbrıs,Kahvelipınar, Dumlupınar, Düztepe, Esentepe, Cemalgürsel, İnönü, Cengiz Topel, Güzelvadi, Akdere,Beybahçe,Barış, Türkmenler, Karayılan,Beydili, Vatan (bir kısım), Fırat, Narlıtepe, Ocaklar (bir kısım), Etiler.
Şehitkamil'de 9 Temmuz Pazar günü sabah 09.00 ile akşam 21.00 arası, Beykent, Çamlıtepe, Gaziler, Fıstıklık, Beylerbeyi Köy, Küsget Sanayi, GATEM,Seyrantepe,Gazikent,Atakent,Burak,Belkıs,Aydınlar.