Şehitkamil Başkanı Fadıloğlu dert yandı:

“4 ev yüzünden yol açamıyoruz”

Şehitkamil Belediye Meclis toplantısı Rıdvan Fadıloğlu başkanlığında yapıldı. 14 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısına İpek yolundaki kentsel dönüşüm damgasını vurdu. Muhalefet meclis üyeleri buradaki kentsel dönüşümün bir an önce bitirilmesini isterken, Rıdvan Fadıloğlu, "Bizim amacımız vatandaşın rızasını alarak, anlaşarak kentsel dönüşümü hayata geçirmek. Tuzu kurular yüzünden hem kentsel dönüşüm uzuyor, hem vatandaş mağdur oluyor. Bazı tuzu kurular yüzünden diğer vatandaşlarda mağduriyet yaşıyor. Örneği Reşadiye Caddesinde 4 ev için 6 aydır yol açılamıyor" dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ DESTEKLİYORUZ

Gündemin 12. maddesi olan Şehitkamil Belediyesi tarafından 2014 yılı içerisinde yapılacak altyapı ve kentsel dönüşüm, kamulaştırma çalışmaları ve çevre düzenlemeleri gibi konuların finansmanında kullanılmak üzere 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 18/d fıkrası gereğince borçlanma yetkisi verilmesi hakkında madde görüşülürken söz alan CHP'li meclis üyesi Hurşit Yıldırım, kentsel dönüşüm konusunda belediyeye her zaman destek verdiklerini, bundan sonra da destek vereceklerini belirterek şunları söyledi:"2013 yılında da kentsel dönüşüm için belediyeye borçlanma yetkisi verdik. Ancak bunun 30 Milyon TL'sini kullandınız. 14 Milyon TL'si duruyor. 46 milyon TL rezervimiz olacak. Ancak İpek yolundaki kentsel dönüşümü hala tamamlayamadık. Vatandaş mağdur. İki ev yıkılmış, orada ballyci ve tinerciler cirit atıyor. Vatandaş huzurlu değil."

4 EV YÜZÜNDEN YOL AÇILAMIYOR

Rıdvan Fadıloğlu ise, sıfır zayiatla kentsel dönüşüm yaptıklarını, vatandaşı mağdur etmeden, arsa ve ev değerleri neyse onu verdiklerini, arsa değeri olarak 750 Bin TL bedel ödedikleri yerler olduğunu ifade ederek, "Bizim amacımız vatandaşla anlaşarak, mahkemeye gitmeden bu işi yapmak. Bayındırlık birim fiyatları neyse onu uyguluyoruz. Bazı tuzu kurular yüzünden diğer vatandaşlarda mağduriyet yaşıyor. Örneği Reşadiye Caddesinde 4 ev için 6 aydır yol açılamıyor. Bizim amacımız 15-2 katlı binalar yapmak değil 8 katı geçmesin istiyoruz. Tabi bu şartlarda bunun altından kalkmanın imkanı olmuyor" dedi.

ARSASI OLANIN YEŞİL KARTI OLUR MU?

CHP'li Meclis üyesi Hurşit Yıldırım, "Kentsel dönüşüm yüzünden vatandaş mağduriyet yaşıyor. 2000 yılında vatandaş evini yapmış, sonrada bir başkasına satmış. Yapı tatil zaptı tutulduğu için bu vatandaş parasını alamıyor. 206 tane bu şekilde vatandaş var. Adamın yeşil kartı var, yapı tatil zaptı nedeniyle mağdur durumda" dedi. Fadıloğlu ise, "Yeşil kartı olan adamın arsası olmaz. Arsası varsa yeşil kartı olmaz" dedi.

FADILOĞLU'NDAN YOL MÜJDESİ

CHP'li Meclis Üyesi Mehmet Sucu da, kentsel dönüşümle ilgili borçlanma yetkisinin seçimden sonrayı bırakılmasını istedi. Fadıloğlu, "Bu yetki usulen alınıyor. Uygun kredi durumunda kullanılması için alınması gereken bir karar. Yani hemen yarın borçlanacağız diye bir durum sözkonusu değil" dedi. Mehmet Sucu ayrıca gündem dışı söz alarak, önce Fadıloğlu'na adaylığının hayırlı olmasını diledi sonra da Çağlayan Mahallesi'ndeki yol sorunuyla ilgili bir çözüm bulunmasını istedi.

MAL SAHİBİNİ ÇAĞIRDIK

Sucu, "Mehmet Akif Caddesi çok işlek bir cadde. Mahallenin eski muhtarı da meclisimize geldi. Mahalle halkı yol için burada eylem yapmıştı. Burası Mezarlık ile Karşıyaka'yı bağlayan paralel bir yol. Buradaki yol problemini çözün, buranın kapatılması doğru değil" dedi.

Fadıloğlu da, bu yolla ilgili alternatif çözüm yolları araştırdıklarını, oradaki mal sahibini de, Gaziantep'e çağırdıklarını belirtti.

CHP'li Meclis üyesi Abdullah Dağlıoğlu ise, belediyenin fakir fukarının babadan dededen kalmış gecekondusunun üzerine bir kat çıkmasına ses çıkarmaması veya çok fazla ceza yazmaması gerektiğini belirterek, "En ufak ceza 10 Milyardan başlıyor. Gariban vatandaş bu cezayı nasıl ödesin" dedi.

Meral KINACILAR