4 adayın yarıştığı olağan genel kurulda Tevfik Göğüş 174 oy alarak başkanlığa seçildi.. Eski Başkan Cengiz Polat ise 140 oy aldı. Göğüş, "Ben makam mevki derdi olmadan, hiçbir şeyi gözetmeden esnafıma nasıl fayda sağlayabilirim diye düşünüyorum. Bu mesleği nasıl saygın bir meslek haline getirebilirim diye bu görevi kabul ettim" dedi.

YOĞUN KATILIM VARDI

Hollywood Düğün Salonu'nda yapılan genel kurulda üyeleri adaylar ve sloganları karşıladı. Yoğun ilginin gördüğü kongrede, adayların üyelerle tek tek ilgilenmesi ise dikkat çekti. Bir çok eleştirin yapıldığı kongrede kamyoncu esnafı Şakir Kuştimur yaşadıkları sıkıntılardan bahsetti. "Cemiyet aidat toplamaktan başka ne yapıyor?" diyen esnaf, mağdur olduklarının altını çizerek, "Cemiyet aidat toplamaktan başka bir şey yapmıyor. Hepimiz mağduruz. Bizden aidat istemeyin" dedi.

POLAT: İŞİ GRUPLAŞMAYA DÖNDERMEK İSTEMİYORUM"

Yeniden aday olan mevcut başkan Cengiz Polat ise yapılan eleştirilere yanıt vererek başladığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Beni eleştirenler acaba bu dört yıl içerisinde kaç kuruş aidat paralarını ödemişler? Ayrıca ben belediyelerin kapısını çaldım. Ankara'ya gittim. Burada böylekonuşmakla bu iş olmuyor. Başkan aidatı alıp oturuyor zannediyorlar. Benim telefonum da kapım da meslektaşlarıma 7-24 açık. İşi gruplaştırmaya döndermek istemiyorum. Benim kapım açıktır. açık kapıyı kapatmak istemiyorsanız Cengiz Polat'ı tercih edersiniz. Yok bizim kapımız kapalı olsun döşümüz ilikli olsun diyorsanız diğer arkadaşlarımızı tercih edersiniz."

İŞTE TEVFİK GÖĞÜŞ'ÜN YÖNETİMİ

Ramazan Çiloğlu, Fahri Turgay Korkmaz, Habib Çamsarı, Mehmet Yazar, Mustafa Bakar, Neşet Kaygın Yönetim Kurulu asil listesinde yer alırken; Abdulkadir Çiloğlu, Hasan Babacan, Ömer Özyurt Denetim Kurulu asil listesinde yer aldı. NARİN DEMİRCİ* AYŞEGÜL BAĞCI