Kamil Ocak Stadyumu, oldukça önemli ve anlamlı bir gösteri maçına ev sahipliği yaptı.

Gaziantep'te Suriyeli genç göçmenlerden oluşan 24 amatör futbol takımının katılımıyla gerçekleştirilen “Yeşil Sahada Barış İçin Kardeşlik Turnuvasının şampiyonu Kuabid takımı ile Türk milli takımın efsane isimlerinden oluşan Veteran Şöhretler Karması dostluk maçında buluştu.

Suriyeli göçmenlerden kurulu Kuabid takımı ile şöhretler Karması arasında oynanan maç Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın santra vuruşuyla başladı. Bakan Akif Çağatay Kılıç’ın takımı olan Şöhretler Karması'nda Ömer Çatkıç, Recep Çetin, Tuncay Şanlı, Mehmet Yılmaz, Veysel Cihan, Uğur Boral, Yasin Sülin, Mustafa Özer, Mehmet Erdoğan, Ali Yerlikaya forma giydi. Daha sonra Bakan Kılıç, vali Yerlikaya, milletvekili Erdoğan ve Hasan Özer oyundan çıkarak yerlerine Hasan Özer, Mustafa Özkan, Ali Gültiken, Feyyaz Uçar ve Ali Cansun oynadılar.

Karşılaşmanın sonucu 4 – 4 eşitlikle sona eren mücadele de Türkiye Şöhretler karmasının gollerini Mehmet Yılmaz (2), Tuncay Şanlı ve Uğur Boral kaydetti.

Törende bir konuşma yapan Bakan Çağatay Kılıç, Suriyeli göçmenlere desteklerine devam edeceğini belirterek, ''Zalim Esad rejimine dur diyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bu politikası doğrultusunda her zaman Suriyeli kardeşlerimize sahip çıkacağız ve sonuna kadar yanlarında olacağız. Barış içerisinde yaşayabilmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız'' dedi.

MUHARREM TÜRKOĞLU