GAZİANTEP'te, 2 grup arasında çıkan kavgada ateşlenen tüfekten çıkan saçmalar, sokakta bulunan ve olayla ilgisi olmayan 3'ü çocuk 4 kişiyi yaraladı.

Olay, öğleden sonra Düztepe Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, 39 yaşındaki Zeynep G. kendisine ait plastik mutfak malzemesi satışı yaptığı dükkanın önünde duran Kemal K., Kadir K. ve Yunus T.'den iş yerinin önünden ayrılmasını istedi. Bu nedenle başlayan tartışmaya Zeynep G.'nin kardeşi Halim G. ve arkadaşı Mehmet K.'nin de dahil olmasıyla büyüyünce kısa sürede kavgaya dönüştü. Mahalledeki esnafların araya girmesiyle sonlandırılan kavganın ardından sokaktan ayrılan Kemal K., Kadir K. ve Yunus T. iddiaya göre bir süre sonra plakası alınamayan bir otomobille tekrar gelerek Zeynep G.'nin işyerine tabancayla ateş etti. Otomobille kaçan şüphelilerin ardından Halim G. ile Mehmet K. da iş yerindeki av tüfeğiyle arkasından ateş etti.

SOKAKTAKİ 4 KİŞİ YARALADI

Mahallede paniğe yol açan olay sırasında otomobildeki şüpheliler olay yerinden uzaklaştı. Tüfekten çıkan saçmalar da sokaktan geçen 25 yaşındaki Özlem Durmaz ile 5 yaşındaki kızı Irmak Buse ve 4 yaşındaki oğlu Ali Efe Durmaz ile sokakta oynayan 5 yaşındaki Nurgül Söğütçü'ye isabet edip yaraladı. Silah sesini duyanların çağırdığı ambulansla 3'ü çocuk 4 kişi özel bir hastaneye götürüldü. Acil serviste tedavisine başlanan yaralılardan Özlem Durmaz'ın hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

Mahallede önlem alarak inceleme başlatan polis, kaçtığı iddia edilen otomobildeki şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Tüfekle ateş eden
Halim G. ve Mehmet K. ile işyeri sahibi Zeynep G.'yi gözaltına alındı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.