İl istihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üç ayda bir yapılan toplantısı Vali Yardımcısı Halil Uymaz başkanlığında gerçekleşti. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Siraç Ekin, kentin sosyal güvenlik açısından çok güçlü bir çalışma ekibiyle karşı karşıya olduğunu söyledi. Ekin, "İlimizde sosyal güvenlik kapsamında aktif çalışan kişi sayısı 388 bin 200 kişidir" dedi.

Gaziantep valiliğinde gerçekleşen toplantıya Vali Yardımcısı Halil Uymaz, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Siraç Ekin, ve kurul üyeleri katıldı. Kurul toplantısında, Gaziantep’in istihdam verileri Mesleki eğitim ve işsizlik sorununa çözüm arayışlarına ilişkin kurul üyelerinin görüş ve önerilerine yer verdi. Gelecek istihdam toplantısı için çalışmalar yapıldı.

ÇOK GÜÇLÜ BİR ÇALIŞMA EKİBİ VAR

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Siraç Ekin, kentin sosyal güvenlik açısından çok güçlü bir çalışma ekibiyle karşı karşıya olduğunu söyledi. Kayıtlı iş gücünün çok önem arz ettiğini vurgulayan Ekin, “İlimizde sosyal güvenlik kapsamında aktif çalışan kişi sayısı 388 bin 200 kişidir. Gaziantep sosyal güvenlik açısından çok güçlü bir çalışma ekibiyle çalışıyor. Kayıtlı iş gücü bizim için çok önemli dolayısıyla başvuru her geçen gün artıyor. Ve bu artmayı izleyip sene sonuna kadar tekrar bir önceki yılda yakaladığımız başarıyı sizlerle beraber devam ettireceğiz” dedi. İHA