Gaziantepspor tehlike bölgesine iyice yaklaştı. 6 haftada sadece 1 puan alabilen kırmızı siyahlılar endişelendirmeye başladı.. 36 puana takılıp kalan ve rakibi karşısında ilk yarıda yediği gollerle mağlup olan kırmızı-siyahlılar alt tarafa yakınlaşmaya başladı.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan ve hakem Yunus Yıldırım'ın düdük çaldığı mücadeleden galip ayrılan taraf 2-1'lik skorla Trabzonspor oldu. Bordo-mavililer'in gollerini 7. ve 43. dakikalarda Henrique atarken Gaziantepspor'un tek golü 64'te Cenk Tosun'dan geldi.

36 PUANDA KALDIK

Aldığı bu galibiyetle puanını 49'a yükselten Trabzonspor, maç fazlasıyla Galatasaray ile arasındaki puan farkını 4'e indirdi ve Şampiyonlar Ligi umutlarını sıcak tuttu. Mücadeleden eli boş ayrılan Gaziantepspor ise 36 puanda kaldı.

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Trabzonspor, deplasmanda Bursaspor ile karşılaşacak, Gaziantepspor ise Kayseri'de Kayseri Erciyesspor'a konuk olacak.

İKİNCİ YARI VE KAÇAN POZİSYONLAR

İkinci yarıya da pozisyonlarla başlayan ev sahibi ekip, Olcan ve Henrique'yle net pozisyonlardan yararlanamadı. Farkı azaltmak için rakip kaleye ataklarını sıklaştıran Gaziantepspor, 64. dakikada sağdan yapılan ortaya iyi bir kafa vuran Cenk Tosun, takımını umutlandıran golü attı. Cenk'in kafa vuruşunda ters ayakta yakalanan kaleci Onur, kıpırdayamadı.

Bu dakikadan sonra karşılıklı ataklarla geçilen ikinci yarıda özellikle Trabzonspor, Olcan'ın kaleciyle karşı karşıya kaldığı iki pozisyonda da Karce'nin üzerine vurması, farkı önleyen pozisyonlar oldu. Bir diğer pozisyonda soldan gelen ortaya iyi yükselen Olcan'ın vuruşunu Gaziantep file bekçisi müthiş bir refleksle topu çıkardı. Mücadelenin uzatma dakikalarında ceza alanı dışından çok sert vuran Boerceanu, topu üst direğe nişanlayında Trabzonspor için farkı tekrar ikiye çıkarma şansı kayboldu.