Gaziantep'te kentsel dönüşüm olacak yerler ve mahalleler belirlendi.. Yaklaşık 115 bin kişiyi doğrudan etkileyecek olan Gaziantep kentsel dönüşüm çalışmalarınında riskli ilan edilen 34 mahallede 414,27 hektar alan içerisinde toplam 18 bin 707 adet binada kentsel dönüşüm yapılması bekleniyor.

İşte Gaziantep kentsel dönüşüm projeleri ve kentsel dönüşüm olacak yerler;

6306 Sayılı kanun kapsamında ilan edilen riskli alanlar; Aydınlar, Kurtuluş, Saçaklı, Oğuzlar, Şenyurt, İsmetpaşa, Aydınbaba, Gündoğdu, Sultanselim, Yavuzlar, Alibaba, Kılınçoğlu Delbes, Daracık, Ulucanlar, Ünaldı, Gümüştekin, Gültepe, Hoşgör, Kolejtepe, Yukarıbayır, Süleyman Şah, Savcılı, Etiler, Çamlıca, Sakarya, Nuripazarbaşı, Kurtuluş, Saçaklı, Özdemirbey, Cemal Gürsel, Kıbrıs, Kahvelipınar, Dumlupınar Mahallelerinde toplam 414.27 hektar alan;

5393 Sayılı kanun uygulaması kapsamında;

Umut Mahallesi, Çıksorut, Seyrantepe, İpekyolu, Onat Kutlar, Beylerbeyi, Bedirkent, Taşlıca, Sinan, Gollüce, Halep Bulvarı, Kilis Yolu, Tepebaşı, Kozanlı, Ortatepe, Etiler, Perilikaya, Serinevler, Türktepe, Özdemirbey, Bağlarbaşı, Geneyik, Oğuzlar kentsel dönüşüm alanlarında toplam 2652 hektar alan. 5366 Sayılı Kanun Uygulaması kapsamında; Tepebaşı, Eyüpoğlu ve Bey Mahallelerinde 5 hektar olmak üzere Gaziantep ilinde toplam 3071.27 hektar alan kentsel dönüşüm kapsamında yer alıyor.

ŞEHİTKAMİL'DE YIKIM BAŞLIYOR

Şehitkamil kentsel dönüşüm çalışmaları ve gelinen son aşamaya ilişkin bilgi veren Başkan Rıdvan Fadıloğlu, “ Özellikle Zeugma Mozaik Müzesi’nden başlayıp, Yeşilova Kavşağı’na kadar giden bölgede ağırlıklı olarak kamulaştırma çalışmalarını tamamladık. Arada kalan yerlerimiz var. Bu konuda da hiçbir şekilde mahkeme yoluna gitmeden vatandaşlarımızla çözüm odaklı olarak çalışmaya devam ediyoruz. En kısa sürede buranın da yıkımı gerçekleşmiş olur” şeklinde konuştu.

Şahinbey'de 5.Etap Çalışmaları Başladı...

Şahinbey kentsel dönüşüm projeleri için yer teslim işlemleri süren Mavikent 5. Etabın yapılacağı alanda yol çalışmaları başladı. Mavikent konutları 5. etapta, daireler 2+1ve 1+1 şeklinde yapılacak. 2+1 dairenin net alanı 99 m2, 1+1 dairenin net alanının ise 68,30 m2 olması planlanıyor. Nüfus yoğunluğu her geçen gün artan Şahinbey Bölgesinde, yapılan konutlarla vatandaşların uygun taksitlerle ev sahibi olması amaçlanıyor. Gaziantep kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili çalışmalarını sürdüren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şehitkamil Belediyesi ve Şahinbey Belediyesi riskli bölgelerdeki binaların yenilenmesi için TOKİ ile yaptığı işbirliği projelerini arttırmayı amaçlıyor. 4 yıl içerisinde 50 bin konutun yapılması beklenen Gaziantep'te kentsel dönüşümün daha da hızlanması için kilit rol vatandaşlara düşüyor. HABER MERKEZİ