Suriye plakalı araçlara geçici trafik belgesi verilmesinde başvuru süresi 2 Haziran’a kadar uzadı. Geçici trafik belgesi ve tescil plakası olmayan Suriye plakalı araçların trafiğe çıkmasına izin verilmeyecek

Suriye plakalı araçlara geçici plaka verilmesi uygulamasında başvuru süresi, 2 Haziran’a kadar uzatıldı.

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Karayolları Trafik Yönetmeliğinin ilgili maddesi gereği, Suriye plakalı araçlara geçici plaka verilmesine yönelik çalışmaların devam ettiği vurgulandı.

305 ARACA VERİLDİ

Kentte şimdiye kadar 305 araca geçici plaka verildiği belirtilen açıklamada, “Geçtiğimiz ay başlayan ve 5 Mayıs’ta sona ermesi kararlaştırılan uygulama 2 Haziran’a kadar uzatıldı. Dolayısıyla şehrimizde bulunan Suriyeli araç sahiplerinin istenilen evraklarla İl Emniyet Müdürlüğüne başvurmaları gerekiyor” uyarısında bulunuldu. Açıklamada, belirtilen süre sonuna kadar geçici trafik belgesi ve tescil plakası olmayan Suriye plakalı araçların trafiğe çıkmasına izin verilmeyeceği hatırlatıldı.

MÜRACATTA İSTENECEK BELGELER

Açıklamada, plaka için istenecek belgeler şu şekilde açıklandı; “Araç sahibi veya kanuni vekilinin dilekçesi, Araç sahibinin yabancı tanıtma belgesinin veya geçici koruma kimlik belgesinin aslı veya noter tasdikli örneği, Suriye makamlarınca verilmiş olan tescil belgesinin aslı ve yeminli tercüman tarafından yapılan noter tasdikli Türkçe tercümesi, Suriye makamlarınca verilmiş tescil plakası, 1 adet tescil dosyası (şoförler ve otomobilciler odasından temin edilebilir) 3 adet ek 1 formu (şoförler ve otomobilciler odasından temin edilebilir) Ülkemizde geçerli zorunlu mali sorumluluk sigortası fotokopisi, Aracın ülkemizde muayenesinin yapıldığına dair belge fotokopisi, 2015 yılı için 205,30 TL tutarında harç bedelinin tahsil edildiğine dair belgeler istenecektir”