1962 yılında Gaziantep’in ilk sanayi bölgesi olan ve 'eski garajlar' adıyla bilinen bölge, atıl durumda bulunuyor.

Türkiye’nin en hızlı büyüyen sanayisi olan Gaziantep sanayisinin ilk doğduğu yer olarak bilinen Kurtuluş Mahallesi, yıllardır başı boş durumda. Unutulmaya yüz tutan eski sanayi alanı, yaklaşık 30 yıldır istimlak edilmeyi bekliyor.

UYUŞTURUCU KULLAN

Kurtuluş Mahallesi sakinlerinden Hasan Altınbaş, alanın yaklaşık 30 senedir bu şekilde olduğunu ifade ederek, “Buradaki esnaflar dağılıp gitti. Kimse kalmadı. Sanayide yer yaptılar. Buranın sahipleri herhalde belediyeyle anlaşamadılar. Burası böyle harabe olarak kaldı. Uyuşturucu kullananlar burada eğlenip gidiyorlar. Buraya gelip çöp atıyorlar. Bazen burada yangın çıkıyor. Belediye gelip söndürüyor. Buranın altı mağaradır, çökmeler de oldu. Yaşanan çökmeler nedeniyle evler boşaltıldı. Şu anda evlerin büyük bir bölümü boştur” dedi.

"YANGINLAR ÇIKIYOR"

10 yıldan bu yana mahallede oturan Ali Ovayolu ise “Geldiğim günden bu yana burası böyledir. Eskiden burada hatırladığım kadarıyla esnaflar vardı. Bir süre sonra esnafların büyük bir bölümü buradan çekildi. Daha sonra burada çöp, kağıt ve hurda toplayanlar yerleştiler. Daha sonra onlar da gittiler. Burası sonra böyle bir alan haline geldi. Belli aralıklarla burada yangınlar çıkıyor. Kağıt ve atık maddelerden dolayı. Bazı insanlar geliyor, burada ateş yakıyorlar. Ateş yakmalardan dolayı evler de yandı. Kışın yağmur yağdığı zaman çökmeler de oluyor" diye konuştu. İHA